Vatansever Gençler Derneği: Mağdur edilmiş annelerimizin her durumda yanlarındayız

Vatansever Gençler Derneği yönetim kurulu başkanı Veysel Taşdemir, HDP binası önündeki eylemlerin 7'nci haftada da sürdüğünü açıklayarak HDP'ye ve PKK terör örgütüne sert eleştiride bulundu.

VAN 9.04.2021 15:53:30 0
Vatansever Gençler Derneği: Mağdur edilmiş annelerimizin her durumda yanlarındayız
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vatansever Gençler Derneği yönetim kurulu başkanı Veysel Taşdemir; "Öncelikle Vatansever Gençler Derneği olarak evlatları PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan Annelerin bu onurlu mücadelesini desteklediğimizin bilinmesini istiyor kendilerine bu onurlu mücadelelerinde muvaffakiyetler diliyoruz. Halklar kavramını özgürlükler cümlesini barış kelamını yıllarca suistimal edip bunun üzerinden rant devşiren malum parti ve onun silahlı kanadı olan PKK terör örgütü devletimizin yürüttüğü başarılı operasyonlarla miadını doldurmak üzeredir. Özellikle bölge halkına yaptığı zulümlerle ekonomik kültürel anlamda büyük sıkıntılar yaşanmasına sebep olan bu kirli yapıların bir an evvel tarihin çöplüğünde yer almasını en çok yöre insanları istemekte bunun için dua etmektedir. Kürt halkının savunucusu olduğunu iddia edenler ne hikmetse zulmün en büyüğünü Kürtlere yapmış 12 yaşında çocukları ailelerinden bağımsız kandırarak veya zorla dağa çıkarmıştır. Dağa gönderilen çocuk başına 3 veya 5 bin tl civarında paralar alarak bu iğrenç eylemi ayrıca ticarete dökmüş bunu da bölge halkına mücadele etmek isteyen gönüllü insanlar diye yutturmuştur. Şimdi cevaplamaları için Hdp yönetimine soruyoruz; 
1-Yıllarca bölge halkına ana dillerini konuşmaları yönünde baskı kuran sizler partinin genel başkanlığına niye tek kelime Kürtçe bilmeyen birini atadınız?
2-Madem halkların kardeşliğini önemsiyor bunun üzerinden siyaset yapmayı kendinize ilke edindiğinizi belirtiyorsunuz cezaevinde olan Selahattin Demirtaş’ın kanlı koltuğunu kapmak için mücadele eden Hasip Kaplan’ın o koltuğa bir Türk oturamaz diyerek kast ettiği Sırrı Süreyya Önder ile kavgasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
3- Kadınların değerli olduğunu belirtip sürekli onlar üzerinden siyaset yaptığınızı biliyoruz peki evlatları sizin yüzünüzden dağa kaçırılmış olan bu Anneler kadın değil mi onların bu haklı feryadına niye kulak tıkıyorsunuz?

Vatansever gençler derneği olarak bu sorularımızın cevap bulmasını umuyor mağdur edilmiş annelerimizin her durumda yanlarında olduğumuzu kamuoyuna deklare ediyoruz" dedi.