Vatandaşların kurbanlık telaşı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, vatandaşların kurbanlık telaşı arttı. Bir çok vatandaş, kurbanlık alabilmek için canlı hayvan pazarında nabız yoklarken, bazı vatandaşlar da hayvancılık ile uğraşan besicilerin kapısını

VAN 25.07.2020 12:39:14 0
Vatandaşların kurbanlık telaşı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kurban Bayramına 1 haftadan az bir süre kaldı. Pandeminin gölgesinde girilecek olan Kurban Bayramı öncesi, vatandaşları kurbanlık telaşı sardı.

En iyi kurbanlık hayvanı en düşük fiyata almanın hesabını yapan vatandaşlar, hem canlı hayvan pazarını yokluyor hem de besicilikle uğraşanların kapısını çalıyor.

Canlı hayvan pazarında bu günlerde kalabalıklar oluşurken, sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyulması noktasında da denetimler yapılıyor.

CANLI HAYVAN PAZARINDA DENETİMLER ARTTIRILDI

Van Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kurallara uyması ve virüsün olası yayılımına fırsat vermemek adına, Bostaniçi Mahallesi'nde bulunan canlı hayvan pazarında denetimlerini arttırdı.
Canlı hayvan pazarına giden vatandaşlar, kontrolden geçerek pazara giriyor. Burada maske kontrolleri yapılıp ateşleri ölçülen vatandaşlar ve hayvan tüccarları, daha sonra kurallar çerçevesinde pazarlığa başlıyor. Ancak pazarlıkta el sıkışmak, tokalaşmak yasak.

Zaman zaman sosyal mesafeyi unutan vatandaşlar, burada görevli ekipler tarafından sık sık uyarılıyor. Vatandaşlar ayrıca, pazar yerinde bulunan dezenfektanlardan da kullanarak el hijyenini sağlıyor.

Bu arada, Zabıta Ekipleri de, pazar yerinde 'sahte para' konusunda ikazlarda bulunuyor.
Bu arada, mezbahanede kurbanlık kesimlerinin randevu sistemi ile yapılacağı belirtildi.

BAYRAM ÖNCESİ DENETİMLER DE YOĞUNLAŞTIRILDI

Kurban Bayramına sayılı günler kala, sadece hayvan pazarında değil, üretim alanlarında da denetimlere ağırlık verildi. Van Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, pastane ve tatlıcılarda denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde birçok kritere dikkat edilirken, eksikleri bulunanlar uyarılıyor. Hijyene dikkat etmeyen işletmelere ise gerekli cezai müeyyideler uygulanıyor. Zabıta ile birlikte denetimlerde gıda mühendisleri de hazır bulunuyor.

Söz konusu denetimler bayram süresince sıklıkla yapılacağı da belirtiliyor.

KURALLARA UYULMALI

Bu arada, yaklaşan bayram öncesi, kentte koronavirüs vakalarının artmaması için vatandaşların kurallara harfiyen uyması isteniyor. Özellikle maske, mesafe ve hijyen kurallarının unutulmaması, kalabalık ortamların oluşturulmaması önemle isteniyor. Haber: M.Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi