VATANDAŞLAR TEPKİLİ!

Türkiye'nin en büyük kurumu unvanına sahip Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürlüğü binasında havalandırma sisteminin çalışmadığından hizmet almak için bekleyen vatandaşlar havasızlıktan zor anlar yaşıyor.

VAN 19.08.2015 09:59:39 0
VATANDAŞLAR TEPKİLİ!
Tarih: 01.01.0001 00:00

2011 yılında yaşanan deprem nedeniyle yenisi yapılan SGK il binası 5 bin 536 metrekare alan üzerine hafif ve ağır çelik ile betonarme sisteminin bir arada kullanılmasıyla inşa edildi. 4 katlı binada bir havalandırma sisteminin olmaması yazın sıcaklığından memurlar hizmet vermekten zorlanırken, hizmet bekleyen vatandaşlarda zor anlar yaşıyor.
İl ve ilçelerde olmak üzere hemen hemen her il de Merkez ve Müdürlükleri bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu kısa bir zaman içerisinde Türkiye'nin en büyük kurumu unvanına ulaşırken maalesef Van merkezindeki il binasında havalandırma sisteminin olmaması hizmet bekleyen vatandaşları çileden çıkarıyor.
SANKİ FIRIN!
Depreme dayanaklı olması nedeniyle kullanılan çelik malzeme binayı adeta fırına çevirmiş durumda. İçeriden bakıldığı zaman tavanlarda havalandırma sisteminin gözeneklerinin olduğu görülmektedir. Fakat binada çalışan bir tane havalandırma sistemi dahi çalışmıyor veya bulunmuyor. 
VATANDAŞLAR TEPKİLİ!
İşlemlerini yapmak üzere SGK’ya giden ve ismini vermekten çekinen bir vatandaş, “İşlemlerimi yapmak için Sosyal Güvenlik Kurumuna gittim. Aynı şekilde işlemlerini yapmak isteyen vatandaşlar sıra bekliyordu. Sıcaktan ve havasızlıktan fenalaşmaya başladım. Devletin resmi kurumlarının bu şekilde havasız olmaması gerekiyor. Orada benim gibi hizmet bekleyen onlarca vatandaşında aynı şekilde havasızlıktan bunaldığı gördüm. Şuan hizmet almak için tekrar kuruma gitmekten çekiniyorum. Yetkililerin bu duruma biran önce bir çözüm bulmasını istiyorum.” şeklinde tepkilerini dile getirdi.
Öte yandan aynı durumdan muzdarip olan SGK çalışanları, binada klimanın olmadığını aynı zamanda havalandırma sisteminin de çalışmadığını belirterek, daha sağlıklı hizmet verebilmek için biran önce havalandırma sistemini devreye konulmasını istedi.


Haber Kaynağı: VAN OLAY GAZETESİ Hakan Ertutar/Van Olay