Vatandaşlar güneşli havanın tadını çıkardı

Kış mevsiminin uzun ve soğuk günlerini geride bırakan vatandaşlar, ilkbaharın gelişi ve güneşin sıcak yüzünü göstermesiyle birlikte haftasonu dışarı çıkarak yazdan kalma günlerin tadını çıkardı.

VAN 6.04.2021 11:06:21 0
Vatandaşlar güneşli havanın tadını çıkardı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Soğuk kış şartlarından dolayı ve koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal faaliyetlerine uzun bir süredir ara vermek ve ertelemek zorunda kalan vatandaşlar, ilkbaharın gelişiyle parklara ve mesire alanlarına giderek, güneşli havanın tadını çıkardı.  
Ülke genelinde olduğu gibi Van’da da havaların ısınmaya başladığı bugünlerde özellikle hafta sonlarını sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlar, ören yerlerine ve göl kenarına ilgi gösterdi. Özellikle Edremit Merkez sahil bandında ve Kocaeli Parkında yoğun bir insan trafiğinin yaşandığı gözlemlendi. Edremit’te bulunan piknik alanlarında kimi vatandaşlar evlerinden getirdiği aparatif atıştırmalıklarla  günü geçirirken, kimi vatandaşlar da piknik yaptı. Parklarda ise vatandaşlar yürüyüş parkurlarında yürüyüş yaparak veya parkta oturarak güneşlendi. Parklarda  ençok eğlenenler ise çocuklar oldu. Aileleri ile beraber hafta sonu dışarıya çıkan çocuklar, güneşli havanın tadını parklarda doyasıya eğlenerek geçirdi.  
Ancak uzmanlar, bu tür etkinlikler gerçekleştiren ailelerin mutlak suretle mesafeye dikkat etmeleri, maske ve hijyen kurallarını da akıllarından çıkarmamasının zorunluluğuna işaret ediyor. Uzmanlar, vatandaşların bir süre daha sabırlı davranarak kalabalıklar oluşturmamasının, koronavirüsle mücadelede büyük önem taşıdığını hatırlatıyor.


Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi