'VATANDAŞLAR DA DUYARSIZ'

Van'da bulunan birçok mezarlık bakımsızlığı ile dikkat çekiyor. Mezarlıktaki kabirler, boyları 1 metreye yaklaşan yabani otlar nedeniyle adeta görünmezken, Ramazan Bayramı'nda mezarlıklara akın eden vatandaşlar bu duruma sitem etti ve ekl

VAN 20.07.2015 10:42:46 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Van'da bakımsızlığı ile tepki toplayan birçok mezarlık bulunurken, Buzhane Mahallesi'nde yer alan Eski-Şehir Mezarlığının terk edilmiş görüntüsü vatandaşları çileden çıkardı. Akköprü Mezarlığı ve diğer mezarlıklarda da yine benzeri görüntüler hakim oldu. Boyları 1 metreyi aşan otların bir kısmı mezar sahipleri tarafından koparılırken, halk duruma tepki gösterdi.
Ramazan Bayramı'nda Van'da bulunan mezarlıklar yakınlarını kaybetmiş vatandaşlarla doldu taştı. Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretlerde, mezarlıkların bakımsız olması dikkat çekti. Buzhane Mahallesi'nde bulunan Eski-Şehir mezarlığı, Akköprü Mezarlığı ve diğer mezarlıklarda yer yer bir metre uzunluğa ulaşan otlardan dolayı vatandaşlar yakınlarının mezarlarını bulmakta güçlük çekti.

'VATANDAŞLAR DA DUYARSIZ'
Ramazan Bayramı nedeniyle mezarlıklara giden çok sayıda kişi buralarda, vefat eden yakınları için Kur'an okudu ve dua etti. Bazı vatandaşlar, mezarlıklarda toplanan çocuklara bisküvi ve çikolata dağıttı.

'AYDINLATMA YOK'
Otların metrelerce uzamasıyla bakımsız bir görüntü ortaya koyan mezarlıkların akşam saatlerinde de karanlığa bürünmesi ve herhangi bir aydınlatmanın olmaması vatandaşları zor duruma soktu. Vatandaşlar, mezarlıklara gereken önemin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

"YANGIN TEHLİKESİ DE OLUŞTURUYOR"
Her Bayramda mezarlığa gelip vefat eden yakınları için dua okuduklarını belirten vatandaşlar 'terk edilmiş' görüntüsüyle dikkat çeken mezarlıkların bu durumuna sitem ettiler.
Yetkililerin mezarlıklarla ilgilenmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, "Mezarlığın son zamanlardaki bakımsızlığı karşısında büyük hayal kırıklığı yaşıyoruz. Büyüyen ve kuruyan otlar, yangın tehlikesi de oluşturuyor. Ayrıca 1 metreye yaklaşan yabani otlar nedeniyle yakınlarımızın mezarlarını bulmakta güçlük çekiyoruz" dedi.

"SESİMİZ DUYULMALI"
Van'da birçok mezarlığın böyle olduğunu vurgulayan vatandaşlar, "Yetkililerin mezarlıklara saygısı yok. Hiç mi bir yakınları için bu mezarlıklara gelmiyorlar? Mezarlıklar bizim için önemlidir, değerlidir. Bu nedenle biran önce sesimizin duyulmasını ve mezarlıkların bakıma alınmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş