Vatandaş Cuma'yı cami parklarında kıldı

Van'da son zamanlarda havaların aşırı sıcak olması kapalı mekânlarda yapılan ibadetleri de olumsuz etkiliyor. Birçok vatandaş Cuma Namazı'nı camilerin parkında ve avlularda kıldı.

VAN 15.08.2015 12:57:02 0
Vatandaş Cuma
Tarih: 01.01.0001 00:00
Ülkedeki hava sıcaklığı Van'da da etkili olunca vatandaş kapalı mekanlara giremiyor. Van'daki birçok kişi dün Cuma Namazı'nı dışarıda kıldı. Havaların aşırı sıcak olması yüzünden birçok kişi özellikle kapalı bölümlere giremiyor. Böyle olunca birçok vatandaş Cuma Namazı'nı dışarıda kılmak zorunda kalıyor.
Dışarıda satılan kartonları alarak cami avluları ve camilerin yanındaki parklarda Cuma Namazı'nı kılan vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturuyor.
Gazetemize açıklama yapan Nihat Kaplan isimli vatandaş, Hz. Ömer Camii'nin yanındaki Dabbağoğlu Parkı'nda ağaç gölgesi altında namaz kıldıklarını belirterek, "Son zamanlarda havaların aşırı sıcak olması yüzünden nefes alamaz duruma geldik. Namazımızı da içeride kılamadığımız için dışarıda seri havada kılalım istedi. İçeride aşırı terlediğimiz için dışarıda gölgelik alanda ibadetimizi yerine getirdik. Gördüğünüz gibi birçok kişi de cami avluları ve parkta namazını kıldı" ifadelerini kullandı.

Bölge: Fehmi Tekdur