Vatandaş asansör firmalarından şikâyetçi…

Van’da bulunan birçok vatandaş, oturduğu site veya iş yerinin bulunduğu binaların asansörünün bakımı, onarımı veya yeni asansörlerin alınıp takılması konusunda büyük sorun yaşıyor.

VAN 22.11.2018 10:31:30 0
Vatandaş asansör firmalarından şikâyetçi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
   İlgili bakanlığın insanların canını tehlikeye atacak olan riskli asansörlerle ilgili denetimlerini bahane eden Van’daki asansör firmalarının önemli bir bölümü, asansörlerin bakım onarımı veya yeni asansör takılması konusunda fahiş fiyatlar uyguluyor.

    Sitelerinde bozuk olan veya onarımı yapılması gereken asansörler konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlar, “Asansörlerimiz bozulduğunda veya denetlenmesi halinde ceza gelme ihtimali olduğunu bilen asansör firmalarının çoğu bizden fahiş fiyatlar istiyor. Sanki hepsi birbiriyle anlaşmış gibi fiyatlar veriyorlar. Zaman zaman üç-dört bloklu sitelerin asansörlerinin değiştirilip yenilenmesi konusunda fiyatlar aldığımızda tek bir ağızdan çıkmış gibi aynı rakamlardan söz ediyorlar. Oysa Elazığ, Erzurum, Diyarbakır gibi asansör firmalarından hemen hemen yarı yarıya fiyatlar alabiliyoruz. Ancak onların gelip burada bu işi yapması da özellikle nakliye açısından belimizi büküyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, can güvenliği açısından yüksek risk taşıyan ürünlerden asansörlere yönelik denetimlerini bahane eden bu firmalar bizlere sıkıntı çıkarıyor. ‘Asansörleriniz denetlenirse ceza yersiniz. Onarımlarını yapın veya yeni asansörler taktırmanız gerekir’ diyerek, fahiş fiyat istiyorlar. Bu konuda da yetkililerin devreye girmesini istiyoruz. Nasıl ki birçok ürünün fiyatı denetleniyorsa, asansör parçaları, asansör bakım fiyatı veya yeni asansörlerin büyüklük veya küçüklüklerine göre fiyatlarının da denetlenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

    Öte yandan alınan bilgiye göre bakanlık, yıl sonuna kadar yaklaşık 390 bin asansörün periyodik kontrolünü yaparak ülke genelinde kayıtlı asansörlerin yüzde 82'sinin denetimini gerçekleştirmeyi hedefliyor.