VASKİ'nin ilçelere yatırımı sürüyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ)bu yılın çalışma sezonunda tüm ilçelerde büyük bir hizmet seferberliği başlatıyor. Önce Gürpınar ve Çatak için projelerini açıklayan VASKİ, şimdi de Çaldıran ve Muradiye için müjdeyi verdi.

VAN 20.03.2015 19:09:46 0
VASKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
            Yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşayan Çaldıran'ın bazı mahallelerinin suya kavuşturulması için projeler hayata geçirilirken, Muradiye'nin arıtma tesisi için de çalışma başlatılacağını bizzat VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu açıkladı.

         GECİÇİ DEĞİL KALICI ÇÖZÜM 
       Mahallelerde yapılan incelemelerde yapılacak işlerin geçici değil kalıcı çözümü konusunda çalışma başlatılacağı belirtilerek, çalışmaların uzun yıllar hizmet vermesi üzerine çalışıldığı belirtildi.
              Van SU ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) genel Müdürlüğü ve daire başkanları Muradiye ve Çaldıran ilçelerinde incelemede bulundu. 

         İçme suyu sıkıntısı olan mahallelerde yapılan incelemelere mahalle muhtarları ve mahalle sakinlerinden de bilgi alındı. Yerinde inceleme yapan VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Atabay ve daire başkanları gerekli bilgilendirmeden teknik çalışma başlatılmasına karar verdi.

              İlk olarak Çaldıran İlçesi Eş Başkanları Suna Atabay ve Faruk Demir ziyaret eden VASKİ ekibi burada acil yapılması gereken mahallelerin içme suyu ile ilgili toplantı yaptı. İçme suyunun temini konusunda kaynak suyu arayışı olmaması durumunda ise sondajla çözümü istenildi.

          EKOLOJİK DENGEYE ZARAR VERİLMEYECEK
           Ekolojik dengeyi bozmayacak şekilde çalışma yapacaklarını belirten VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu "teknik ekiplerimiz gerekli araştırmalarının büyük bir kısmını bitirmiş durumda, ama önceliğimiz içilebilir sağlıklı su temin etmek. Her yerde su olabilir ama bu suyu mahallemize götürürken günü kurtarma adına değil gelecek yılları da düşünerek kalıcı çalışma peşindeyiz. Yerinde inceleme yaparak yapacağımız çalışmalarımıza mahalle muhtarı mahalle sakinleri ve belediye eş başkanlarıyla da koordineli yaptığımız çalışmalar bizim çalışma programlarımızı oluşturmaktadır. Her türlü sıkıntı öncesinde içme suyu sıkıntısı olan yerleri acilen çözüme kavuşturmalıyız. İçme suyu sıkıntılarının giderilmesi sonrasında ilçe belediyelerinin kanalizasyonu olmayan yerleşim yerlerini imara açmaları ve telkin yaptıktan sonra kanalizasyon çalışması başlatabiliriz."dedi.

             Çaldıran Belediyesinde yapılan toplantıdan sonra içme suyu sorunu olan Umut Tepe Mahallesinde inceleme yapan VASKİ ekibi burada ilk su kaynağı arayışı yapılacak, bulunmadığı takdirde sondaj yoluyla suyun sağlanması sondajdan çıkan suyun içilebilir sağlıklı su olması ve evlere taşınması için jeneratör yükseltici gibi gerekli araçların verilmesi sözü verildi.

              MUHTAR AÇIKGÖZ "BEN SÖZLERİNE GÜVENİYORUM"
            Umut Tepe Mahalle Muhtarı Mehmet Açıkgöz, "VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu ve daire başkanları köyümüze gelerek içme suyu için incelemelerde bulundular. Biz yıllardır ortak bir köyden su alıyorduk. Fakat buradaki su kaynağının azalmasından dolayı bu kış suyumuz kesildi. Mağdur olduk. Kışın inceleme yaptılar fakat eksi 40 derecede çalışmanın mümkün olmadığı için hava şartlarının uygun olması beklenildi. Kendilerinden Allah razı olsun bize su sözü veridiler ben ve köylüm olarak eminiz ki bu sözlerinin arkasında duracaklar. Bugün yapmış oldukları ziyarette verdikleri sözlerinin arkasında olduklarını gösterdi. Bizi bu mağduriyetten kurtaracaklarına güvenimiz tam. İçme suyumuzu temininde umarım kaynak suyu olur."şeklinde konuştu.

               Son olarak Muradiye ilçesine yapılacak olan arıtma tesisinin arazisini ve geçeceği güzergâhta teknik çalışma bilgisini alan VASKİ Genel Müdürü Özköseoğlu, yeni arıtma tesisinin yapımına resmi yazışmalar sonrası başlanacağını söyledi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi