VASKİ’nin içme suyu isale hattı tahrip edildi

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ)nin Erciş’te ki TOKİ’ye su sağlayan isale hattı tahrip edilerek, konutlarda su kesintisine sebebiyet verildi.

VAN 4.07.2018 11:05:53 0
VASKİ’nin içme suyu isale hattı tahrip edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Erciş ilçesi Adnan Menderes Toki Konutlarına su sağlayan hatlar yaylaya çıkan bazı kişilerce tahrip edildi. Suların akmadığı şikâyeti üzerine harekete geçen VASKİ Erciş şube ekipleri kısa sürede tahrip edilen hattı onararak tekrar su verilmesini sağladı.

    Erciş Adnan Menderes Mahallesi Yukarı TOKİ konutlarının içme suyu ihtiyacını karşılayan ve İmamabdal Mahallesinden yaklaşık 40 km mesafeden gelen içme suyu kaynağı tahrip edilince kısa süreliğine su kesintisi meydana geldi.

Gelen ihbar üzerine arıza yerine giden ekipler su hattının yaylaya çıkan bazı kişilerce tahpir edildiğini tespit etti.

   VASKİ, tüm imkânları seferber ederek arızayı kısa bir süre içinde onararak, TOKİ konutlarının susuzluğunu gidermiş oldu.

     Bu durumun vatandaşların hizmet alımını engellemeye yönelik bu girişim ve kabul edilemez olduğu ve bu sorumsuz hareketle yüzlerce vatandaşın mağduriyetine sebebiyet verildiği açıklandı.

    VASKİ’yi yıpratma girişimi olarak görülen bu durumdan halkımızın haberdar olması, ve ekiplerin canla başla çalıştığının bilinmesi istendi. Konunun araştırılması için VASKİ tarafından savcılığa gerekli müracaatların yapılacağı bildirildi.