VASKİ'nin Başkale'deki çalışmalarına övgü…

Başkale Belediye Eş Başkanı İhsan Güler, VASKİ'nin ilçede gerçekleştirdiği hizmetleri değerlendirerek, 2015 yılının çok iyi bir hizmet yılı olduğunu, 2016 yılında da aynı kararlılıkla hizmetlere devam edileceğini açıkladı.

VAN 23.11.2015 20:39:27 0
VASKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Belediye Eş Başkanı İhsan Güler, VASKİ'nin, kuruluşundan kısa süre sonra Başkale'de kendi birimini oluşturarak çalışmalara başladığını anlatarak, "Büyükşehirin kurulmasıyla birlikte bizler yaklaşık yüzyılın sorunlarıyla karşı karşıya kaldık. 2015 yılı VASKİ açısından da daha verimli ve organizeli çalışmanın yapıldığı bir yıl oldu. Mevcut koşullar tüm sorunların çözülmesini kısa sürede çözmeye el vermiyor. 2016 yılı içinde programlarımızı yaptık, inanıyoruz ki 2015'e göre çok daha iyi bir noktada olacağız" açıklamasında bulundu.

       "EN BÜYÜK KAZANIM ARITMA TESİSİDİR"
           Güler, 2015 yılında Başkale ilçesinin en büyük kazanımıın yapılan arıtma tesisi olduğunu söyleyerek, "Bu tesisin projesini 2012 yılında İller Bankasına sunduk, yüzde 50 hibe ile yapımı gerçekleştirildi. Van'ın Büyükşehir olmasından sonra tesis VASKİ'ye devredildi. Şu anda tesis bitme aşamasına getirildi. Bölgenin en kapsamlı arıtma tesislerinden birini Başkale'ye kazandırdık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hem çevreyi koruma hem de çevre bilincini yükseltme açısından yapılacak en büyük yatırımlardan biridir" dedi.


Güler, Başkale'de 7 km kanalizasyon hattı çekildiğini ifade ederek, "Halen ilçenin yüzde 30'unda kanalizasyon bulunmuyor. Ayrıca iki terfi merkezinin kurulması için son aşamaya gelindi. Bunların faaliyet geçmesi ile mahallelerimiz kanalizasyon hizmetinden yararlanacak. 2106 yılında da kanalizasyon hizmetleri İller Bankası ile birlikte çözüme kavuşturulmuş olacak" İfadesini kullanarak " İlçe Van'ın yüzölçümü bakımından ikinci büyük ilçesidir. İki tane uç köy arasında yaklaşık 170-180 km mesafe var. Merkeze bağlı köylerin uzaklığı 70 km, bunun için hizmet götürmede bazı zorluklar yetmezlikler çıkabilir. Buna rağmen yine de çalışmalar hız kesmedi. Albayrak köyümüzün depoları onarıldı, hatları onarıldı. 30 depo yapımı tamiratı gerçekleştirildi. 2016 yılında da VASKİ'den yeni hizmetler talep ediyoruz" şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi