VASKİ’nin arıtma tesisi ihalesi gerçekleşti

Van Büyükşehir Belediyesi, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından 'Van Merkez İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Yapımı ve 24 Aylık İşletimi' ihalesi gerçekleştirildi. İhaleye katılan firmaları; 87 milyon TL ile 117 milyon

VAN 26.03.2018 12:58:45 0
VASKİ’nin arıtma tesisi ihalesi gerçekleşti
Tarih: 01.01.0001 00:00
  VASKİ toplantı salonunda Genel Müdür Yardımcısı Emrah Çayırlı Başkanlığında yapılan ihaleye 7 firma teklif verdi.

   İhale öncesi Genel Müdür Yardımcısı Emrah Çayırlı, "Van Gölü’nün güzelliğini, şeffaflığını ve temizliğini koruma amaçlı yaptığımız bu ihalenin Vanımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" diyerek ihaleyi başlattı.

   Basına açık yapılan ihalede firma teklif zarfları açılarak, verilen teklifler okundu.

   İhaleye katılan firmalardan, MASS Arıtma sistemleri A.Ş 117 milyon 172 bin TL, MİTAŞ Proje- ÖZBEN İnşaat A.Ş ortak girişim 107 milyon 775 bin TL, ALKE İnşaat ve KANDAŞOĞLU Yapı İnşaat A.Ş ortak girişim 87 milyon 936 bin TL, BİMHALL İnşaat A.Ş ile RSM Enerji İnşaat ortak girişimi 87 milyon 709 bin TL, KAFKASYOL İnşaat A.Ş ile ÇELİKLER İnşaat A.Ş ortak girişim 92 milyon 276 bin TL, STROY TRANSGAZ A.Ş ile İMAJ Altyapı A.Ş ortak girişimi 109 milyon 900 bin TL, DENTAŞ A.Ş ile GÖKÇENAY İnşaat A.Ş ortak girişimi 89 milyon 499 bin TL teklif sundular.

   Komisyonunun evraklar üzerinde yapacağı incelemelerden sonra, ihale sonucu ile ilgili detaylar daha kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.

 

   1 MİLYON NÜFUSA YETECEK KAPASİTEDE

   Yeni ihale ile mevcut arıtma tesisi tam kapasite ile çalıştırılarak, 1 milyon nüfusa yetecek seviyeye ulaştırılarak ve en az 40 yıl hizmet edecek şekilde tasarlanmıştır.

   Projede ayrıca çevre dostu koku giderme üniteleri de oluşturulmuş olup, etraftaki yerleşim yerlerinin etkilenmesinin önün geçilecektir.

 

   BİYOGAZ VE ENERJİ ELDE EDİLECEK
   Tesisin tamamlanmasıyla birlikte ayrıca Biyogaz ve Güneş Enerji üretimi de gerçekleştirilerek, tesisinin enerji tüketiminde  ki giderleri de VASKİ'yi yük olmaktan çıkmış olacak.
 

   TESİS 7/24 İZLENECEK

   Arıtma tesisi çıkış suyu Van Gölüne verilmeden önce suda bulunan bakteri ve virüslerde dezenfeksiyon prosesi ile uzaklaştırma işlemi yapılacaktır. Arıtma tesisinde kurulacak Sürekli Atıksu İzleme istasyonu ile 7/24 anlık ölçümler Çevre Ve Şehircilik Bakanlık sunucularına gönderilecek.