VASKİ’den Tuşba’daki plaja yeni içme suyu hattı…

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ) tarafından, Tuşba’nın Mollakasım Mahallesi’ndeki Mavi Bayraklı Plaja 7 km’lik mesafeden içme suyu çekiliyor. Çalışmaları yerinde inceleyen VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, söz konusu çalışma

VAN 25.07.2018 10:42:00 0
VASKİ’den Tuşba’daki plaja yeni içme suyu hattı…
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ, yaptığı çalışmalarla Van’ın yeni ve modern yüzünün oluşumuna büyük katkı sunuyor.

   Van turizmine büyük katkısı olan mavi bayraklı plajın su ihtiyacını karşılama çalışmalarına başlayan VASKİ, kent turizminin gelişmesine yönelik hizmetleri ile takdir topluyor.  Genel Müdür Ali Tekataş çalışmaları yakından takip ederek, ekiplerden bilgiler aldı.

   Mavi Bayraklı Plaja 7 km’lik mesafeden içme suyu çekiliyor. Çalışmalar bir ay içinde bitirilecek.

   Van’da açılan ilk mavi bayraklı plajın altyapı çalışmalarını sürdüren VASKİ, turizm için büyük önem taşıyan bu yatırıma destek veriyor.

    Tuşba Belediyesi’nin Mollakasım Mahallesi sahilinde açtığı ve deniz dışında bir göl kıyısı için verilen ilk Mavi Bayraklı Plaja su hattı çekmek için VASKİ kolları sıvadı.

   VASKİ’nin başlattığı su isale hattı çalışmalarını Genel Müdür Ali Tekataş da yerinde inceleyerek bilgiler aldı bir süre çalışmaları takip etti.

    Yeni yapılan 300 metreküplük su deposundan 7 km’lik bir hat çekilerek plajın su sorunu çözülmüş olacak.

   Bunun yanı sıra çalışmalar çerçevesinde 5 vana odası, 700 metre servis yolu, 1 adet terfi binası ve 3 adet vantuzun yapımı da gerçekleştiriliyor. Su isale hattının yaklaşık bir ay içerisinde bitirilip plaj suya kavuşturulacak.

    VASKİ, Van turizmine destek için Akdamar Adası’na da tarihinde ilk kez tatlı su götürme projesini uygulamaya almıştı. Projede önemli mesafeler kat etti. VASKİ bu konudaki çalışmalarını da sürdürüyor. Sonbahar ayları sonunda adaya su verilecek.