VASKİ’den, tüm şubelere geri dönüşüm kutusu…

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), sıfır atık projesi için başlatılan çalışmalara desteğini sürdürüyor. Bu amaçla kurum içerisine 120 adet paslanmaz çelik geri dönüşüm kutusu dağıtımı gerçekleştirildi.

VAN 13.02.2019 12:05:12 0
VASKİ’den, tüm şubelere geri dönüşüm kutusu…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 VASKİ’ye ait bütün şubelerde kağıt, plastik, cam ve metal atıklar ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor. VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da projeye büyük destek ve önem verdiklerini açıkladı.

   Aylar öncesi başlatılan destek çalışmalarında yeni bir döneme geçildi. Geri dönüşüm kutuları değiştirilerek daha donanımlı ve kullanışlı bir hale getirildi.  Vaski başlatılan projeye merkez ve tüm ilçelerde bulunan şubeleri ile desteğin artması için yeni çalışmalar başlattı.

   VASKİ İdari Binası, Merkez Makine İkmal Tesisi, tüm ilçe şube ve arıtma tesislerine proje kapsamında çelik ve paslanmaz 120 adet yeni geri dönüşüm kutusu dağıtıldı.

   Türkiye genelinde başlatılan atıkları kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak amacıyla “her atık çöp değildir” sloganından hareketle başlatılan projede atıkların ayrıştırılarak geri dönüşüme kazandırılması sağlanıyor.

   VASKİ Genel Müdür Ali Tekataş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin himayesinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" uygulamasına Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ olarak desteklerini sürdüreceklerini belirtti. Tekataş, kampanyaya büyük önem ve destek verdiklerini söyleyerek, bunun hayata geçmesi ülkemiz ekonomisine, çevreye ve gelecek nesillere büyük bir kazanımdır. Baştan itibaren bu projeye katkı sunduk. Bu projemizi daha da genişleterek sürdürmeye devam ediyoruz. Bu uygulama ile merkez ve diğer ilçelerde VASKİ örnek bir uygulamaya imza atmış oldu. Herkesin bu duyarlılığı göstermesini bekliyoruz" dedi.