VASKİ’den, okullarda bakım onarım çalışması…

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü eğitime destek amacıyla okullarda başlatmış olduğu bakım onarım çalışmalarını sürdürüyor.

VAN 13.10.2020 16:06:45 0
VASKİ’den, okullarda bakım onarım çalışması…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Korona virüs salgınının Türkiye’de görülmeye başlandığı ilk günden itibaren insan sağlığının korunmasına yönelik yaptığı çalışmalarla halkın takdirini toplayan VASKİ eğitim sezonunun açılmasıyla birlikte okullarda bakım onarım çalışması başlattı.

     Çalışmalarla birlikte VASKİ ekipleri son olarak Başkale ilçesi Çaldıran Mahallesinde bulunan Çaldıran ilkokulunun eski su hattın da oluşan arıza için bölgeye gitti.

     Su hatlarının eski olması ve tahribatların oluşmasından kaynaklanan sorunlar sebebi ile susuz kalan Çaldıran ilkokulunda başlatılan çalışmayla okula yeni bir içme suyu hattı çekildi.  

     VASKİ Genel Müdürlüğü olarak her zaman eğitime destek olmak için hazır olduklarını belirtti.

   Kaplan, “Ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan korona virüs sebebi ile temizlik ve hijyenin çok önemli olduğu bu günlerde okullarımızda bakım onarım çalışması başlattık. Bugün de bir okulumuzun su sorununu daha çözdüğümüz için çok mutluyuz. Zaman aşımı ve tahribatlar neticesinde ilkokulumuz susuz kalmıştı. Sayın Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Asım Solak’ın bizleri haberdar etmesi ile birlikte çalışmalarımızı hemen başlattık. Ve çok kısa bir sür içerisinde okulumuza yeni bir içme suyu hattı çektik.  Ayrıca diğer ilçelerimizde de yeni faaliyete geçen okullarımızda çalışmalarımız devam etmektedir. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.