VASKİ'den Eminpaşa ve Buzhane'ye büyük hizmet…

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü kurulduğu günden bu güne her mahallede başlatmış olduğu çalışmaları devam ediyor.

VAN 17.09.2015 17:43:15 0
VASKİ
Tarih: 01.01.0001 00:00
Eminpaşa Mahallesi ve Buzhane Mahallesi sınırını oluşturan yol üzerinde çalışma yapan VASKİ ekipleri, mahallenin içme suyu ve kanalizasyon hattı çalışmasını bitirme aşamasına geldi.
VASKİ Plan Proje Dairesi Başkanlığının Eminpaşa ve Buzhane Mahallesinde başlatmış olduğu alt yapı çalışmasında 200 mm çapında 240 ev bağlantısı, 300 mm çapında 35 ev bağlantısı gerçekleştirilecek. 
VASKİ'nin başlatmış olduğu çalışmayla birlikte alt yapısının yüzde 90 tamamlanacak olan Buzhane ve Eminpaşa Mahallesi'nde terfi merkezi çalışması başlatıldı. Bitme aşamasında olan terfi merkeziyle birlikte 20 bin nüfuslu evsel atığı terfi merkezinden arıtma tesisine yönlendirmesi yapılacak. Terfi merkezinin çalışma süresince izlenmesi ve bakımının yapılabilmesi için bekçi ve bakım evi bitirildi.
 
MUHTAR ÖNDİL'DEN TEŞEKKÜR…
Buzhane Mahallesi Muhtarı Çetin Öndil 40 yıllık mahallede VASKİ' nin bu denli iyi başarılı çalışma yaptığını belirterek, "VASKİ ye kanalizasyon, su ve basınç arabaları için telefon açtığımızda hemen gelmeleri sorunlarımızı gidermeleri memnun edici. Bazı sokaklarımızın çoğuna ilk kez kanalizasyon hattı döşendi. Mahallenin tek beklentisi alt yapıydı bunu da VASKİ yapıyor. Ben ve mahallelim VASKİ den memnunuz iyi çalışmalar yapıyor. sorunlar için yaptığımız bütün başvurular sonrası sorunlarımız giderildi. 2 km' ye yakın içme suyu hattı çekildi. Mahallemizde sadece bir sokağımızın eksiği kaldı orası da tamamlandığı zaman hiç bir eksiğimiz kalmamış olacak. Mahallemizde oluşan bazı su kanalizasyon patlakları sonrası hemen onarımı yapımı sonrası bozulan yolların onarımını yapıyorlar. Ben ve mahallelim Büyükşehir Belediyesine ve VASKİ ye çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Mahalle sakinlerinden Nurettin Berge VASKİ çalışmalarından memnun olduğunu söyleyerek  "30 yıldır bu mahallede oturuyorum bu çalışmalar bizleri sevindiriyor. alt yapı çalışmalarını her sokakta görmek bizi mutlu ediyor. bu çalışmalar sonrası bozulan yolların asfaltlanacağını söylediler. bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
2015 yılı çalışma sezonu içerisinde bitirilmesi planlanan alt yapı çalışmaları sonrası Eminpaşa ve Buzhane Mahallesi de içme suyu ve kanalizasyon sorunu yok denecek düzeye gelmiş olacak.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi