VASKİ’den bölgede bir ilk daha…

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından kentte Su Sayaçları Ölçüm ve Ayar Kalibrasyon İstasyonu kuruldu. Söz konusu istasyon bölge illerine de hizmet verecek.

VAN 12.12.2017 15:23:25 0
VASKİ’den bölgede bir ilk daha…
Tarih: 01.01.0001 00:00
    VASKİ, Van'da eksikliği yıllardır sıkıntılara yol açan bir hizmeti daha Vanlılarla buluşturdu.   

   Daha önce bölgede sadece Malatya'da olan istasyonunun Van'da kurulması abonelere de büyük kolaylık getirecek.

 

   BÖLGEYE DE HİZMET VERECEK

  Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Su Sayaçları Ölçüm ve Ayar Kalibrasyon İstasyonunu hizmete açtı.

  Van ve  bölgede bulunan diğer belediyeler de, su sayaçlarının test işlemlerini burada yapabilecek. Yeni açılan istasyonda abonelerin, yüksek tüketim itirazları, sayaç arıza bildirimleri hızlı bir şekilde test edilerek çözüme kavuşturulacak ve abonelerin mağduriyeti kısa sürede giderilecek.

  VASKİ Su Sayaçları Ölçüm ve Ayar Kalibrasyon İstasyonunu kabulünü yerinde test eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Van İl Müdürü Nevzat Gün yaptı.

   Altıntepe Mahallesi VASKİ garajında kurulan  İstasyonun ilk testine Nevzat Gün'ün yanı sıra VASKİ Abone İşleri Daire Başkanlığına bağlı Sayaç İşleri Şube Müdürü Ömer Özarslaner ve teknik ekip katıldı.

 

  İSTASYON 374 BİN TL'YE MAL OLDU

   374 bin TL'ye mal olan istasyonda abonelik yüksek tüketim itirazları, sayaç arıza bildirimleri hızlı bir şekilde test edilerek çözüme kavuşturulacak ve abonelerin itirazları giderilecek.

   Van' da su sayaçlarından şikayetçi olan abonelerin su saatleri daha önceleri Malatya'ya gönderilerek buradan sonuç bekleniyordu.

   VASKİ'nin üzerinde ayrı bir maddi yük ve zaman kaybına neden  olan bu durum ortadan kaldırıldı.  

Su Sayaçları Ölçüm ve ayar Kalibrasyon İstasyonunda çıkacak olan sonucun tarafsız olacağını belirten yetkililer, yeni istasyondaki işlemlerin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve VASKİ teknik ekibinin ortak çalışmasıyla yürütüleceği belirtildi.