VASKİ’de kadro alan işçilerin sevinci…

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ)de kadroya geçiş yapan çalışanlar da kadroya geçişlerinde emeği olanlara teşekkür ettiler. VASKİ binasında bir araya gelen işçiler, mutluluklarını iş arkadaşlarıyla paylaştılar.

VAN 25.04.2018 19:05:03 0
VASKİ’de kadro alan işçilerin sevinci…
Tarih: 01.01.0001 00:00
   2017 yılının Aralık ayında yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşeron işçiliğinden kadroya geçiş yapan çalışanlar, “Bu süreçte büyük emekler harcayan,  yılların kanayan yarasına merhem olan herkese teşekkür ederiz. Emeğe sahip çıkanlara minnettarız. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, hükümet üyelerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ile Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş’a,  işçinin hakkını her zaman savunan Hak İş Konfedarasyonu ve Hizmet –İş Sendikası yetkililerine teşekkür ederiz” açıklamasında bulundular.

   Kadro alan çalışanlar, yıllardır bir belirsizlik içinde çalıştıklarını, seslerini duyuramadıklarını, temel sosyal haklardan  mahrum kaldıklarını, bu süreçle birlikte ilk kez huzurlu bir iş güvencesine kavuştuklarını belirterek, bundan sonra çocuk, giyim, yakacak, bayram, evlenme, doğum ve eğitim yardımı gibi sosyal haklardan da faydalanacaklarını, ücretlerinin insani yaşam koşulları seviyesine çıkarıldığını, mağduriyetlerinin giderildiğini ifade ettiler.

   Bunun için emeği geçen herkese minnettar olduklarını söyleyen çalışanlar, yapılan bu değişiklik ile hayatlarının değiştiğini ve yıllardır hayali ile yaşadıkları kadroya kavuştuklarını bunun kadro alan işçilerle birlikte onların geçimlerini temin ettikleri binlerce aileyi de memnun ettiğini ve bu mutluluğun her evde her ilde her ilçede yaşandığını ve bunun için emeği  geçenleri dualarla andıklarını, bu hakkı kendilerine verenleri ömür boyu unutmayacaklarını sözlerine eklediler.

   Hizmet İş Sendikası Van Şubesi Temsilcisi Lokman Ertaş ise, işçileri temsilen VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’a teşekkür etti.


belek escort