VASKİ, su sorununu çözmede sona yaklaştı

Çalışmalarına büyük bir hızla devam edilen Erciş İçme Suyu temini Projesinde sona doğru gelindi. İlçenin içme suyu sorununu tamamen çözecek olan proje kapsamında 30 Eylül 2017 tarihi itibariyle içme suyu arıtma tesisine su verilecek.

VAN 14.08.2017 18:20:31 0
VASKİ, su sorununu çözmede sona yaklaştı
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Erçiş ilçesinde saha çalışmasının ertesi günü VASKİ Toplantı salonunda değerlendirme toplantısı sonrası ilerleme raporu tartışıldı.

        Yapılan toplantıya, Katılımcı Avrupa Birliği Delegasyonu Sektör Uzmanı Arif Karbak, Çevre Şehircilik Bakanlığından Cengiz Özcan, VASKİ Genel Müdürü Abdulvahap Gezgen, Müşavir ve Mütahhit firma katıldı.

      Erciş İlçesi İçme Suyu temini projesi kapsamında yapılan toplantı sonunda, işin yüzde 80 kısmının bitirildiği, 30 Eylül 2017 tarih itibariyle içme suyu arıtma tesisine su verilerek yeni içme suyu hattı hizmete girmiş olacağı belirtildi.

    Ayrıca, Proje kapsamında 300 metre küplük deponun kısa sürede bitirileceği, proje kapsamına ilave olarak 33 Km'lik AÇP boru değişimi yapılacağı ve bu hattın şimdiye kadar 16 Km si yapıldığı notlar arasına alındı.

        Son olarak VASKİ tarafından 5 adet su deposu yapım işi ihalesi yapılacak olan depoların 3 tanesi 2500 metre küp, 1 tanesi 1000 metre küp, 1 tanesi 5000 metre küp kapasiteye sahip olacak.  Toplamda Proje kapsamı ve revize yapılan boru döşeme işinin 185 kilometre olduğu belirtildi.

     Toplantı sonunda VASKİ Genel Müdürü Abdulvahap Gezgen projenin önemine değinerek, “Bölgemizin en büyük projesi olan Erciş İçme Suyu temini projesi tarafımızca yakinen takip edilmektedir. Bu projeyi Sayın Valimiz Murat Zorluoğlu ve Sayın Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın, Bakanlık nezdinde yakın takip ederek projenin başarıya ulaşması için her türlü desteği vermektedir. Proje bitimiyle birlikte Erciş ilçesi içme suyu sıkıntısını sıfıra indirmiş olacak. Bize her daim desteğini veren Sayın Valimize ve Sayın Genel Sekreterimize teşekkür ederiz” dedi.