VASKİ Müdürü Kaplan, “Kalıcı Çözüm İçin Çalışıyoruz”

Sel felaketinin yaşandığı Van’ın Başkale ilçesinde yaralar sarılmaya devam ediyor. İlçedeki içme suyu ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılamak için bölgede bulunan Van Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) Müdür?

VAN 10.08.2021 10:19:19 0
VASKİ Müdürü Kaplan, “Kalıcı Çözüm İçin Çalışıyoruz”
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Selin meydana geldiği ilk 24 saatte bütün yerlerde içme suyunu sağladık diyen VASKİ Genel Müdürü Kaplan, “Esenyamaç mahallesi ve buna bağlı iki mezramız selden en çok etkileneler arasında yer alıyor. Başkale ilçemizde 21 yerleşkede içme suyu isale hatlarımız, su depolarımız gibi muhtelif yerlerde hasarlar oluştu. Geçici de olsa yüzeyden döşemeler yaparak mahallelerdeki bütün yerlere içme suyu ve kullanma suyunu vererek ihtiyaçlarını karşıladık. Şuan da kalıcı hatlarımızın döşemelerini yapıyoruz. Başkale ilçesini düşündüğümüzde tamamen 21 yerleşke var.10 tanesin de tamamen işimiz bitti. 9 tanesine geçici olarak sular verildi” dedi.

İSPİR DAĞI İSALE HATTI SELDE KAYBOLDU
Başkale merkezi besleyen yaklaşık 3800 rakımlık ispir dağından gelen isale hattının selle beraber zarar gördüğünü söyleyen Kaplan, “Bu hat selle beraber kayboldu. Bizde yeni bir isale hattı için dere yatağından değil de sırttan getirebilmek için Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından dozerle yol açarak, kurumumuza bağlı iş makinalarıyla yaklaşık 5 kilometrelik bir kazı çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalar Başkale merkez de Yenimahalle ve Tepebaşı’nı etkileyen bir hattı. O mahaller de yaklaşık 50 haneydi ve buralara tankerle su vererek bu çalışmaların bitişi ile de kalıcı çözüm bulmuş olacağız” Şeklinde konuştu.

17 KÖYÜN SU İHTİYACI KALICI OLARAK ÇÖZÜLDÜ
Başkale merkez de ve diğer mahallelerde, mezralarda herhangi bir su sıkıntısının yaşanmadığını bildiren Kaplan “Meydana gelen selde Çaldıran mahallesinde bir su sıkıntısı yaşandı oraya da geçici olarak suyu verdik. Kalıcı çözümler bulmaya çalışıyoruz. Bir haftadır bütün ekibimiz burada su ihtiyaçlarını karşılıyor. Şimdiye kadar Örenburç, Esenyamaç, Yavuzlar, Oğulveren, Sazlıdere, Yanal, Büklümdere, Bölekli, Ortayol, Ortayazı, Örenkale, Kızılca, Albayrak, Saçan, Örencik, Tepebaşı, Yenimahalle de çalışmalarımızı tamamladık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Vangölü Tv