VASKİ kaçak su kullanımını affetmiyor

Kaçak su kullanımı ile ilgili olarak adli ve idari işlemleri hızlandırdığını açıklayan, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü abone işleri Daire Başkanlığı kaçak Su Önleme ekipleri çalışmalarına hız kesmeden

VAN 18.06.2020 18:09:03 0
VASKİ kaçak su kullanımını affetmiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van’da yapılan denetimler ile kaçak su kullanan vatandaşlara idari cezalar kesilirken aynı zamanda savcılığa suç duyurusunda bulunuluyor.  Abonelik işlemleri başlatılarak sayacı olmayan vatandaşların su sayaç bağlantılarının da yapıldığı belirtilirken, son bir aylık dönemde yapılan denetimler kapsamında 227 kişi hakkında kayıp kaçak kullanım zabıtı tutularak gerekli yaptırımlar uygulandığı söylendi.

   Bununla birlikte yaz döneminde şehir merkezinde, denetimlerin yapıldığı yine son bir aylık süreçte 3 bin 819 yeni abone yapılarak kayıp kaçak suyun kontrol altına alınması sağlandığı belirtildi.

   İçme suyu şebekesinden alınan kaçak su ile bahçe sulayan vatandaşlara idari ve cezai işlem yürütüldüğünü belirten VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, ‘’İl genelinde kaçak su kullanımı ile mücadeleye 7/24 devam edeceğiz. Kaçak ekibimizin yanı sıra abone işleri ve sayaç işleri ekiplerimizde özelikle yaz aylarında sürekli sahada çalışmalarına ara vermeden devam edecekler. Şebeke hatlarından kaçak su, bahçe ve yeşil alanların sulanmasıyla tüm vatandaşlarımız mağdur edilmektedir. Kayıp ve kaçak sulamalardan kaynaklı su seviyelerinde, yani şebeke basınçlarımızda düşüş yaşanmakta, buna bağlı olarak ta binaların 3. ve 4. katlara su çıkmayan mahallelerimiz olmaktadır.  VASKİ olarak kaçak kullanıma gerek denetimlerimiz gerekse uyguladığımız idari cezalarla müsaade etmeyeceğiz. Denetimlerimizi sürdüreceğiz’’ dedi.