VASKİ kaçak su kullananlara göz açtırmıyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü Van’da kaçak su kullananlara göz açtırmıyor.

VAN 5.08.2020 11:21:15 0
VASKİ kaçak su kullananlara göz açtırmıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, yaz mevsimi nedeniyle meydana gelen su sorununun fazla yaşanmaması için içme suyunu kaçak yollarla kullanan art niyetli kişilere göz açtırmıyor. Vanlılara kesintisiz bir şekilde su vermek için çalışmalarını yoğunlaştıran VASKİ Genel Müdürlüğü, kaçak su kullanan art niyetli kişilere göz açtırmıyor. VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ve kaçak su kullanımına izin vermeyeceklerini söyledi.

“VAN’DA %50’NİN ÜZERİNDE KAYIP KAÇAK MİKTARI VAR”

Van genelinde %50’nin üzerinde kaçak su kullananların olduğunu belirten Genel Müdür Kaplan, “Van genelinde kaçak su kullanımıyla mücadeleye 7/24 devam edeceğiz. Van geneli kayıp kaçak suda %50 düzeyindeyiz. Bunun büyük bir kısmını kırsal mahalleler oluşturuyor. Büyükşehir uygulamasından önce kırsal mahallelerde faturalandırılma yoktu ve hala faturalandırılamıyor. Van’da %50’nin üzerinde kayıp kaçak miktarı var. Şebeke hatlarından kaçak su, bahçe ve yeşil alanların sulanmasıyla tüm vatandaşlarımız mağdur edilmektedir.

Kayıp ve kaçak sulamalardan kaynaklı su seviyelerinde, yani şebeke basınçlarımızda düşüş yaşanmakta, buna bağlı olara da binaların 3 ve 4. katlarına su çıkmayan mahallelerimiz olmaktadır. VASKİ olarak kaçak kullanıma gerek denetimlerimiz, gerekse uyguladığımız idari cezalarla müsaade etmeyeceğiz. Denetimlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Genel Müdür Kaplan, yapılan denetimlerde kaçak su kullanan art niyetli vatandaşlara idare para cezası kesilirken, aynı zamanda savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını da belirtti.