VASKİ hafta sonu mesai yapacak

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ, su borçlarının yapılandırması ile ilgili yeni ek tedbirler aldı. VASKİ 31 Temmuz’un yapılandırmadan faydalanmak için son ödeme günü olması nedeniyle hafta sonu tam gün mesai yaparak hizmet edecek.

VAN 26.07.2018 16:54:08 0
VASKİ hafta sonu mesai yapacak
Tarih: 01.01.0001 00:00
  VASKİ bu hafta Cumartesi ve Pazar Günü tam gün mesai yapacak. VASKİ Yapılandırmada artan talep yoğunluğunu karşılamak ve vatandaşların mağduriyetini gidermek için hafta sonu da kesintisiz hizmet etmeye devam edecek.


Gelen abonelere ise VASKİ’den su ve çay ikramı yapılırken, vatandaşların daha rahat bir şekilde işlemlerini gerçekleştirmeleri için de yeni düzenlemeler yapıldı. Yapılandırma için gelenlerin beklememeleri için personel sayısı artırılarak işlemlere hız kazandırıldı. Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığının yapmış olduğu çalışmalarla vatandaşların rahat işlem yapmaları sağlandı.


 

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ, birikmiş su borcu olan vatandaşların 7143 sayılı Kanun ile tanınan imkandan faydalanmasını istedi. Yapılandırmada son bir haftaya girildi. Abonelerin 31 Temmuz’a kadar başvurmaları gerekiyor.


VASKİ, su borcunu yapılandırmak isteyen abonelerin yoğun talebini karşılamak için ek tedbirler aldı. Kurumun giriş katında yapılandırma için gelenlerin beklememesi için bilgisayar ve ekiplerin sayısı artırılarak talepler anında karşılanıyor.


Su borçlarının birikmiş faizlerinin yüzde 90’a varan ölçüde silindiği ve ana paranın da taksitlendirildiği bu düzenleme ile vatandaşlara büyük kolaylıklar getiriliyor.


Birikmiş su borcu olanların 31 Temmuz 2018 tarihine kadar başvurmaları gerektiği hatırlatılarak, sürenin uzatılmayacağı ve bu imkandan tüm borcu olanların faydalanması için VASKİ personellerinin hafta sonu tam gün mesai yapacakları bildirildi.