VASKİ, Gevaş’taki okulun kanalizasyon sorununu çözdü

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü VASKİ, yerleşim birimlerinde çalışmalarını aralıksız sürdürürken eğitim kurumlarının da sorunlarının giderilmesi için yoğun gayret gösteriyor.

VAN 19.09.2019 16:00:21 0
VASKİ, Gevaş’taki okulun kanalizasyon sorununu çözdü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yıllardır kanalizasyon sıkıntısı yaşayan 458 öğrencisi olan Gevaş İzzettin Şir Anadolu Lisesinin sorunu Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) tarafından giderildi.

   Yaklaşık sekiz yıldır fosseptik ile çözüm arayan okulun kanalizasyon isteği üzerine harekete geçildi. Bilhassa pansiyon kısmında büyük sıkıntıya sebep olan altyapı eksikliğinin giderilmesi memnuniyetle karşılandı.

   Güney Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarla 300 metre yeni kanalizasyon hattı çekilerek öğrencilerin yaşadığı sıkıntı tamamen ortadan kaldırıldı.  

    Okul Müdürü Recep Ergenç, yapılan çalışmayı takdir ettiklerini belirterek, fosseptik çukurları ile idare ediyorduk. Büyük kanalizasyon sıkıntıları yaşadık. Bu defa yaptığımız başvuru hemen işleme alınıp hizmete başlandı. Kanalizasyon sorunumuz giderildi. Bu konuda emeği geçen tüm VASKİ emektarlarına teşekkür ediyorum” dedi.