VASKİ, Erciş’teki çalışmaları açıkladı

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Erciş Şubesi yaptığı yazılı açıklama ile 2015 yılı içerisinde Erciş ilçesinde gerçekleştirdiği çalışmaları açıkladı.

VAN 24.12.2015 12:05:53 0
VASKİ, Erciş’teki çalışmaları açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Erciş Şubesi yaptığı yazılı açıklama ile 2015 yılı çalışma sezonu içerisinde Erciş ilçesinde gerçekleştirdiği çalışmaları açıkladı.
    Açıklamaya göre Erciş İçme Suyu Temin Projesi ve İller Bankası'ndan alınan kredi ile finanse edilen Atık Su Arıtma Tesisi inşası çalışmaları dışında sezon içinde 58 km içme suyu hattı,17 km kanalizasyon hattı döşenirken 11 ayrı mahalleye ise sondaj kuyusu açıldı. Yapılan açıklamada 37 mahalledeki su deposunun onarıldığı belirtildi, yıl içerisinde 7 adet ise yeni depo yapımında bulunulduğu kaydedildi.Vaski Erciş Şubesi, açıklamada ayrıca ilçe genelinde 1774 yeni aboneliğin yapıldığına,3782 sayacın değiştirildiğine yer verdi.
 ''Başarılı bir yıl oldu''
     Açıklamada ilçe genelinde devam eden çalışmalara değinilirken 2015 yılının genel olarak başarılı geçtiğine dikkat çekildi.
   Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı: “Erciş İçme Suyu Temin Projesi kapsamında Işıklı Mahallesinde bir adet modern ve teknolojik içme suyu arıtma tesisin yapım süreci devam ediyor, aynı proje kapsamında ilçe genelinde 90 km büyük ve küçük çaplı su hattı değiştirildi. Bunların yanı sıra şubemizin denetleyiciliğini yaptığı ve İller Bankası'ndan alınan kredi ile finanse edilen Gölağzı Mahallesi'ndeki İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin yapımı da son hızıyla sürüyor.Söz konusu tesisin tamamlanmasıyla ilçedeki atık su sorunun 50 yıllığına çözülmesini hedefliyoruz. Hem devam eden projeleri hem de bizim şube olaraK üstlendiğimiz çalışmaları değerlendirdiğimizde 2015 yılının genel olarak başarılı geçtiğini diyebiliriz” Bölge Gazetesi Haber Merkezi