VASKİ, dijital arşiv sistemine geçti

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) daha güvenli bir arşivleme sistemi olan Dijital Arşivleme Sistemine geçti.

VAN 30.11.2018 12:18:38 0
VASKİ, dijital arşiv sistemine geçti
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda birimlere bu konuda gerekli eğitimler verilerek işlemlerin hızlandırılması sağlanıyor. Bu yöntemle binlerce resmi evrak taranıp dijital arşive aktarılarak güvence altına alınacak.

   Dijital arşivleme sistemi ile vatandaşlara daha hızlı ve daha kaliteli hizmet verilerek, arşivlemede karşılaşılan gecikme gibi sorunların önüne geçilecek. Ayrıca zaman kaybı önlenerek kurumun hem zamandan hem de kaynakların kullanımı açısından tasarruf sağlanması amaçlanıyor.

    Bu sistem sayesinde kurum içindeki bütün dokümanlara, ihtiyaç duyulan belgelere kolayca ulaşılabilecek. Sistem hem kurum açısından hem vatandaş açısından büyük kolaylıklar getirecek. VASKİ’nin Modern hizmetlerinde önemli bir atılım olan bu sistemle birlikte evrakta değişme, kaybolma gibi durumlar ortadan kalkacak. İstenilen evraka zahmetsiz, hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşılabilecek.

    VASKİ’de tüm belgeler dijital ortamda arşivlemeye başlandı. Birimlerde uygulanan dijital arşivleme sistemiyle istenilen her belge anında bulunarak işleme alınacak ve vatandaşlar bekletilmeden işlemler tamamlanacak.

   Dijital arşiv sisteminin hem vatandaş hem de VASKİ için önemli bir yenilik olduğuna dikkat çekilerek kurumsal yapı için bunun gerekli olduğu belirtildi.