VASKİ'de, barkodlu sistemle yedek parçalar muhafaza ediliyor

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, yedek parçaların muhafaza edildiği ve giriş-çıkışların yapıldığı depolarında ‘Barkodlu Stok Takip Sistemi’ geliştirerek uygulamaya başladı.

VAN 14.08.2021 21:02:52 0
VASKİ'de, barkodlu sistemle yedek parçalar muhafaza ediliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü, hizmet ağını genişletmeye ve sahada çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

     Özellikle işgücünden maksimum düzeyde faydalanmak ve zaman faktöründen tasarruf sağlamak amacıyla VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan’ın direktifleri doğrultusunda düzenli barkod ve takip sistemi üzerine çalışma başlattı.

     VASKİ bünyesinde hizmet veren personeller tarafından kısa bir süre içerisinde ‘Barkodlu Stok Takip Sistemi’ geliştirilerek yedek parçaların muhafaza edildiği ve malzeme giriş-çıkışların sıklıkla yapıldığı merkez ambarda ilk olarak uygulanmaya başlandı.

Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Taşınır Mal ve Ambarlar Şube Müdürlüğü kontrolündeki merkez ambarda uygulamaya alınan ‘Barkodlu Stok Takip Sistemi’ ile birlikte; stok, yedek parça malzemelerin giriş-çıkışlarda daha sağlıklı ve daha düzenli yürütülebilmesi sağlanırken, malzemelerin nereye, ne zaman, kime ne kadar verildiği anlık kontrolü sağlanıyor. Ayrıca depolara giriş-çıkışı yapılan malzemelere daha rahat ulaşılabilmesi ve zaman faktörünün en iyi şekilde kullanılması hedefleniyor. 

    VASKİ bünyesinde geliştirilen ‘Barkodlu Stok Takip Sistemi’ ile ilgili açıklamalarda bulunan VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, sistemin kurum personelleri tarafından geliştirildiğini kaydetti.

    Kaplan,  “Kurumumuz ambarlarında bulunan stok, yedek parça malzeme sayısının fazla olmasından kaynaklı olarak böyle bir sisteme ihtiyaç duyarak kısa bir sürede geliştirerek, uygulamaya aldık. Özellikle ambarlarımızdaki malzemelerin nereye, ne zaman, kime ne kadar verildiği anlık kontrolü sağlanırken, malzemelere daha rahat ulaşılabilmesi ve zaman faktörünün en iyi şekilde bu sistemle sağlamayı hedefliyoruz. Buradan sistemin geliştirilmesinde emeği geçen Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığımıza ve sistemi geliştiren personellerimize teşekkür ediyorum” dedi.