VASKİ, Çatak'taki okulunun su sorununu giderdi

VASKİ, Gevaş ve Çatak Şube çalışanlarının yoğun gayretiyle, Çatak İlçesine bağlı Kaçıt Mahallesinde geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Ortaöğretim Okulu'nun su sorunu giderildi.

VAN 29.12.2017 16:34:48 0
VASKİ, Çatak
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), mahallelere yaptığı hizmetlerde, okulların önceliğini göz önünde bulundurarak sorunların çözümüne katkı sunuyor.
   VASKİ, bir okulun su sorununu gidererek, eğitime katkısını sürdürüyor. Eğitim kurumlarının isteklerini öne alan VASKİ, sorunlarının çözümü için gayret gösteriyor.
    Okula su verilmesi sırasında Çatak protokol üyeleri öğrencilerin su sevincine ortak oldu. 2 bin 500 rakımlı ve engebeli bir araziye sahip 130 haneli Kaçıt köyünün, 150 öğrencisi olan okuluna zorlu bir mücadeleden sonra su verildi.
   Su verilmesiyle büyük sevinç yaşayan öğrenciler, alkışlarla VASKİ'ye teşekkürlerini ilettiler.
   Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül, VASKİ Gevaş- Çatak Şube Müdürü Tevfik Ergenç ile birlikte açılışa katılarak, öğrencilerle de suyun verilmesi sevincine ortak oldu.
   Törende yapılan konuşmalarda okulun büyük su sorunu yaşadığı dile getirilerek, "Bu sorunun çözümü öğrencilerimize büyük mutluluk yaşattı. Eğitim kurumlarına gerekeli desteği sağlayan, okulların altyapı eksikliklerini gidermede öncelik tanıyan VASKİ'ye teşekkür ederiz" denildi. VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş'ın da talimatları ile hareket eden ekipler, öğrenciler için okulların su sorununa öncelik vererek sorunların çözülmesini sağlamıştı.
   Daha önce de Pirgarip ve Dereüstü Mahallelerinde bulunan okulların su sorunu giderilmiş, Genel Müdür Teaktaş da okulları ziyarette bulunmuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi