VASKİ Çalışanlarına “Etkili İletişim“ semineri verildi

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü çalışanlarına yönelik vatandaşla kurulan ve kurum içi sağlanan iletişimin daha nitelikli olabilmesi için 'Etkili İletişim' semineri verdi.

VAN 17.03.2015 18:22:36 0
VASKİ Çalışanlarına “Etkili İletişim“ semineri verildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
              VASKİ' de görev yapan personeller Etkili İletişim konusunda bilgilendirildi. Hizmet içi Eğitim programı kapsamında düzenlenen seminere Cahit Maaç  konuşmacı ve eğitmen olarak katıldı. VASKİ çalışanlarının daha etkin hizmet verebilmeleri için düzenlenen eğitim VASKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi. VATBO Toplantı Salonunda düzenlenen Seminere VASKİ daire başkanları ve VASKİ personeli katıldı. 
Kurumsallaşma yönünde asli görevimiz olan hizmetlerimizi etkin doğru bir şekilde halkımıza en iyisini verme peşindeyiz diyen VASKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Sevil Ersan Altuni, "VASKİ'nin her çalışanı kurum içerisinde ve halkımızla hizmet verme gayreti içerisindeyken iletişim önem arz etmektedir. Bu gibi eğitim seminerleri sonunda, ayrım yapmadan vermiş olduğumuz hizmetlerle sorunlarıyla VASKİ ye gelen halkımızla iyi iletişim sağlayarak hizmet etmiş olacağız.  En iyi hizmetin doğru bir şekilde halkımıza sunmakla yükümlü olan bizler VASKİ çalışanları bu işi başarıncaya kadar bu tür hizmet içi eğitimlerimize devam edeceğiz" dedi.

               İnsanlara yatırım yapmanın güzel bir duygu olduğunu belirten Cahit Maaç, bütün çalışanlarını hizmet içi eğitime davet ettikleri için Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ yöneticilerini kutluyorum. Personellerine kıymet vermemiş olsalardı böyle bir eğitim verilmez ve katılmazlardı. Personellerini seviyor ve yetiştiriyorlar. Yapılan çalışmanın,  çocuklarımızın geleceği için emanet alınan Van ilinin daha iyi bir konuma gelmesiyle ilgili çalışma olduğunu belirtti. 

                İletişimin önemine değinen Maaç" İletişim insanlarla olan bir diyalog tur. İletişim olmadan hiç bir şey olmaz. İnsanlar karşı karşıya geldiği an iletişim başlar. Seminer sonunda kızgın öfkeli bir insanımızın öfke ve kızgınlığını alma teknikleri öğrenilecek. Vatandaş belediyeden hizmet bekler hizmet vermek için görev yapan yöneticilerimiz bu eğitim daha sonrası farklı yön alarak yaptıkları işi daha iyi şekilde yapmış olacak. Büyükşehir Belediyesi ve VASKİ yöneticilerini insana vermiş oldukları değer ve geleceğe yaptıkları bu yatırım için kutluyorum" şeklinde konuştu.   


                Bir gün sürecek olan "Etkili İletişim" Seminerinde etkin iletişimin önemi, kurum içi iletişim, beden dili, ekip çalışması, etkin zaman kullanımı, vatandaşla doğru iletişim ve kişisel özelliklerin renklerle kodlanması gibi temel konular üzerinde durulurken, personelle drama ve oyunlarla pratik eğitimin önemini de vurgulandı. Seminerde ekip çalışması ve doğru iletişimin önemi üzerinde duruldu.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi