VASKİ, 2018’e damga vurdu

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), 2018 yılında yaptığı hamleler, faaliyete aldığı devasa projeler, her ilçeye ve her mahalleye götürdüğü hizmetlerle büyük başarılara imza attı. VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş yaptığı aç?

VAN 31.12.2018 18:14:40 0
VASKİ, 2018’e damga vurdu
Tarih: 01.01.0001 00:00

      VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, 545 mahalleye hizmet götürdüklerini dile getirerek, geçen dönemden kalan borçlardan 54 milyonun ödenmesini aksatmadan piyasalara yaptıklarını ve hiç mağduriyet yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti.
Tekataş, sözlerine devamla “O dönemin borcu olmasaydı şimdi mevcut dev projelere çok daha iyi projeler katabilirdik. Tüm bu olumsuzluklara rağmen 2018 yılında toplamda 202 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. Akdamar'a Su Götürme ve yeni İleri Biyolojik Arıtma Tesisi yapımına başlama gibi devasa projelerle birlikte 545 mahallede su ve kanalizasyon ile depo yapımı gibi hizmetler yaparak 2018 yılına damgamızı vurduk. Gitmediğimiz yer kazma vurmadık mahalle bırakmadık, her yerde hizmetin izi var. Bizi bu yoldan kimse alıkoyamaz, çünkü biz bu halka sevdalıyız ve aşkla heyecanla hizmet koşumuzu sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.


         “BORÇ ÖDEDİK, KURUMU BORÇSUZ HALE GETİRDİK”
Tekataş, VASKİ hakkında yalan yanlış  bilgilerle haber yapan bazı internet sitelerinin "kuruma İller Bankası kredi vermiyor" gibi bir yanlış haber yaydıklarını ve bunun kesinlikle yalan olduğunu söyleyerek, “İller Bankasından aldığımız 10 milyonluk kredi ile piyasaya olan 21 milyonluk borcumuzun bir kısmını ödeyeceğiz. Diğer kısmını da Mart ayına kadar tamamlayarak VASKİ'yi piyasaya borçsuz bir kurum haline getireceğiz. Halep ordaysa, arşın burada" Sayıştay raporları yayınlanmıştır ve isteyen herkes girip görebilmektedir. VASKİ ile ilgili raporu değerli hemşerilerimizin siteye girerek incelmelerini özellikle istirham ediyorum” açıklamasında bulundu.


            Sayıştay raporuna da değinen Tekataş, Sayıştay Denetim raporunun ‘DENETİM GÖRÜŞÜ’ kısmında “Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 2017 yılına ilişkin ekte yer alan mali rapor ve tablolarının doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır” denilerek kurumun verdiği tüm hesap ve bilgilerin doğru olduğuna karar verilmiştir” gerçeğine dikkat çekti.


           Kamuoyunu yalan yanlış haberlerle yanıltarak kin ve nefrete sevk eden, şer odaklarının maşası haline gelmiş ve tek amacı mevcut huzur ortamını bozmak olan bazı güruhlarla ve medya mensuplarıyla hukuk önünde hesaplaşacaklarını belirten Tekataş, “Bizi hizmet yolundan hiç kimse döndüremez. Ayrıca İsteyen herkesin Vaski ye gelmesi halinde söz konusu iftiralarla ilgili bilgilendirileceğini ifade ederek, abdestimizden şüphemiz yok, bunun yanında hiç kimseye avanta vermeye niyetimizde yok” ifadesinde bulundu.