VASKİ, 120 bin TL’lik işi 20 bin TL ile yaptı

VASKİ, Erciş'te Toki konutlarının da içinde bulunduğu ve yaz aylarında nüfusu 30 bin kişiye çıkan Adnan Menderes Mahallesi’ni kesintisiz suya kavuşturdu.120 bin TL harcama görünen çalışma için, sadece 20 bin TL harcandı.

VAN 28.12.2017 11:28:57 0
VASKİ, 120 bin TL’lik işi 20 bin TL ile yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00
  VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş Genel Müdür yardımcıları Emrah Çayırlı, Nazım Akman ve İşletmeler Dairesi Başkanı Bahattin Önder, Erciş Vaski şubesi çalışanlarını ziyaret  ettikten sonra Erciş Adnan Menderes Mahallesi Muhtarıyla birlikte Adnan Menderes su sorununu tamamen çözen  depoda incelemelerde bulundu.

   Van Su ve Kanalizasyon İdaresi VASKİ, olumsuz ağır kış şartlarına rağmen halkın mağduriyetini gidermek için yoğun çaba harcıyor. Ekiplerin mesai saatleri dışında da gösterdiği performans ile hizmet götüren VASKİ, büyük başarılara imza atıyor.

    VASKİ Erciş Adnan Menderes Mahallesinin su sorunu ihaleye başvurmadan kendi imkanları ile çözdü. İhale 120 bin TL harcama öngörülürken, VASKİ kendi imkanlarını kullanarak içme suyu hattını 20 bin TL' ye mal etti. 

   Kurumun ve halkın parasının asli işlerde kullanılmasının önemine değinen VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Bizim bu halka hizmet borcumuz var, bu kurumun tek kuruşunu bile boşa harcamayacağız" dedi.

 

    ''30 bin kişilik mahalle artık susuz kalmayacak''

   Adnan Menderes Mahallesine su temini sağlayan depo içerisinde incelemeye eşlik eden Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Ümit Meydan, depodan gelen su sesine hasret kaldığını ifade ederek, 30 bin kişilik mahallenin bir hafta susuz kalmasından sonra bu su sesi duymak iyi geldi" ifadelerini kullandı.

   Muhtarın ifadelerinden etkilendiği gözlenen VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, “Bilinçsiz kullanımdan dolayı Van'da 3,5 milyona yetecek suyu 560 bin kişiye yetiştiremiyoruz. Su israfını engellersek, su cenneti olan ilimizde susuzluk yaşanmayacaktır. Bugün kendimizi burada mutlu huzurlu htiğimiz bir gün. Muhtarımızın da belirttiği gibi 4 yıllık sorun çözüme kavuşmuş oldu. Bize sorun iletildiği gibi gerekli incelemelerimizi yaptık , binlerce kişiyi susuzluğa mahkum edemezdik. Gerekli çalışmalarımızı ağır kış şartlarına rağmen başlattık. Allah’ımıza hamd olsun ki nüfusun tamamına yetecek suyu verdik. Mahalle halkına hayırlı olsun” dedi.

 

   “5 okul ve 3 bin öğrencinin de sorunu halledildi”

    Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Ümit Meydan yaptığı açıklamada, “Burada 5 okulda 3 bin öğrenci eğitim gördüğünü belirten Tekataş, ''Onların sağlığı bizim için her şeyden  daha önemli. Bu mahallemizin sorunuyla birlikte okullarımızın da su sorununu giderdiğimiz için ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Bu ağır kış şartlarına rağmen kısa sürede sorunu gideren VASKİ Erçiş Şube Müdürü Nuri Çifçi ve VASKİ Erciş şube çalışanlarımızın tamamına teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

   Meydan, 4 yıldır su sorunu yaşadıklarını söyleyerek, “Su sorununu Ankara'daki ilgili mercilere götürmemize rağmen çözülmemişti. VASKİ Genel Müdürü Ali beye ilettiğimiz gibi bundan 1 ay önce gelip inceleme yapıldı ve kısa sürede sorunumuz giderilmiş oldu. Soğuk havaya rağmen VASKİ ekipleri aralıksız çalıştı. Su sesine hasret kalmıştık bizim için yapılan bu depodan su sesini duyduğumda gerçekten duygulandım. Bizimle yakını gibi ilgilenen başta Ali beye ve tüm VASKİ çalışanlarından Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi