VAOP, Ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi

Van Akademik Meslek Odaları Platformu (VAOP), Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin başkanlığında Ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi.

VAN 8.02.2022 10:43:01 0
VAOP, Ocak ayı toplantısını gerçekleştirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nda (Van SMMMO) yapılan toplantıya, Van SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin, Van Baro Başkanı Zülküf Uçar, Van-Bitlis-Hakkari Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Uğurlu, Diş Hekimleri Odası Başkan Yardımcısı Saime Kanat, Van Bölgesi Veteriner Hekimler Oda Başkanı Yakup Akgül, Elektrik Mühendisleri Oda Başkanı Murat Aydıncıoğlu, Kimya Mühendisleri Odası  Başkanı Ümit Sarı, İç Mimarlar Odası Başkanı Nazdar Deniz, Şehir Plancıları Odası Başkanı Mahmut Geyik katıldı.

TOPLANTI İÇERİĞİ

Toplantıya ilişkin olarak sonuç bildirgesi yayınlandı. Toplantıda, 2020 yılında meydana gelen çığ felaketi, Edremit ilçesindeki yeni imar yapılanması ile elektrik ve doğalgaz faturalarıyla ilgili genel bir değerlendirmenin yapıldığı belirtildi. ALINAN KARARLAR Platform tarafından alınan kararlar, sonuç bildirgesinde şu şekilde sıralandı: “1)4-5 Şubat 2020 tarihinde ilimizde yaşanan çığ felaketinden dolayı yaşamlarını yitiren vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz. Bu tür felaketlerde sorumluların bulunması ve bir daha büyük kayıpların oluşmaması için tedbirlerin alınması, 2)Edremit ilçemizin hali hazır imar planlarında değişiklik yaparak göle sıfır yapılaşmanın önünün açılması konusunda değişikleri kabul edemeyeceğimizi ve bu konuda ileride ilgili odalarımızdan teknik olarak açıklamanın yapılması için çalışmanın yapılması, 3)2022 yılının ilk aylarında gelişen zamlar kapsamında elektrik ve doğalgaz faturalarının yüksek ve tutarsız bir şekilde arttığı, vatandaşlarımızı, esnafımızı ve bizleri ciddi anlamda etkilediğini, bu kapsamda yapılan zamların geri alınması için yetkililerce yeni bir düzenlemenin yapılması gerektiği görüşüne varılmıştır.” Haber: M. Selim KURT