VAOB’dan aşı çağrısı

Van Akademik Odalar Birliği (VAOB) Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin, Van’da aşılama oranının diğer illere nazaran çok düşük olduğuna işaret ederek, gençler başta olmak üzere herkesi aşı olmaya davet etti.

VAN 14.07.2021 10:15:49 0
VAOB’dan aşı çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van, Covid-19 aşılama sıralamasında 81 il arasında 71’inci sırada yer alıyor. 
Van’da aynı zamanda son zamanlarda vaka sayılarında da belli bir artış da gözleniyor.
Bu nedenden dolayı kurumlar, vatandaşları maske-mesafe-hijyen önleminin yanı sıra aşılarını yaptırmaları konusunda da duyarlı olmaya çağırıyor.

VALİ BİLMEZ UYARMIŞTI

Daha önce açıklama yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van’da aşılama oranının düşük olduğuna dikkat çekerek, vatandaşlara aşılarını yaptırma çağrısında bulunmuştu.
Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu da müdürlük binasında düzenlediği basın toplantısında, gençler başta olmak üzere aşısını yaptırmayan vatandaşlara aşılarını olmaları çağrısı yapmıştı. 

VAOB’DAN ÇAĞRI

VAOB Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin de, yaptığı açıklamada, Van’da aşılama oranının düşük düzeyde kalmaya devam ettiğine dikkat çekti.
Özellikle gençlerin aşıya rağbet etmediğine işaret eden Şahin, şu çağrıyı yaptı: 
“Van’da Covid-19 aşılama oranı çok düşük, bu özellikle gençlerde görülüyor. Gençler aşıyı çok az tercih etti şu ana kadar. Başta gençler olmak üzere Covid-19 aşısını yaptırmayan herkesi bir an önce aşısını yaptırmaya davet ediyoruz. Maske-mesafe-hijyen doğru ama bu pandemiden kurtulmanın bir diğer yolu da hiç kuşkusuz aşı. Bunlar olmayınca vakalar ve ölümler devam edecek, bu hastalık hep aramızda dolaşacak. O nedenle maske-mesafe-hijyen kuralına mutlaka aşı kuralını da eklememiz lazım. Bu kurallar da pandeminin ortadan kalkması için vazgeçilmez, hayati kurallardır. O nedenle VAOB olarak il genelinde aşısını yaptırmayan tüm Vanlı hemşerilerimizi aşısını yaptırmaya çağırıyoruz.”
Özel Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi