VAOB, basınla tanışma toplantısı düzenledi

Van Akademik Odalar Birliği (VAOB) tarafından basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenlendi. Dönem Başkanı İbrahim Şahin, birliğin amacına ilişkin bilgiler aktarırken, söz alan oda başkanları da kısa birer selamlama konuşması y

VAN 18.12.2021 14:00:12 0
VAOB, basınla tanışma toplantısı düzenledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edremit’te bulunan 40 Değirmen kahvaltı salonunda düzenlenen toplantıya VAOB Dönem Sözcüsü, Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (Van SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar, Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Resul Tertemiz, Tabipler Odası Başkanı Hüseyin Yaviş, Van-Bitlis-Hakkâri Eczacılar Odası Başkanı Hayrullah Fikret Baransel, TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Barış Kartal, Van Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yakup Akgül, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Fırat Durmaz, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Engin Çelik, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Murat Aydıncıoğlu, Makine Mühendisleri Odası Başkanı M. Ali Aykaç, Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ümit Sarı, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Rıdvan İmre, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı İsa Şen, İç Mimarlar Odası Başkanı Nazdar Deniz Demirhan, Peyzaj Mimarlar Odası Başkanı Zeynep Timur ile Şehir Plancıları Odası Başkanı Mahmut Geyik katıldı. 

VAOB’UN AMACI

VAOB Dönem Sözcüsü, Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin, söz konusu platformun bir süre önce kurulduğunu ve basınla ilk kez tanışma toplantısı düzenlediklerini söyledi.
VAOB’un ‘dönem sözcülüğü’ şeklinde faaliyette bulunduğunu belirten Şahin, amaca ilişkin de şu bilgileri aktardı:
“Demokratik ve evrensel hukukun üstünlüğü ilkesi ile çağdaş bilimsel değerler ışığında bir kent kültürü oluşturmak, edindiği birikimler ile çalışan meslek sahibi kesimleri temsil eden akademik meslek odalarının paylaştığı ortak değerleri geliştirmek, dayanışma ve güç birliği ile daha kapsamlı çalışmalar yaparak, kentimize faydalı hizmetler üretmek, kentimizde barış, özgürlük, dostluk ve kardeşlik anlayışını pekiştirmek, sağlıklı insan, sağlıklı toplum, sağlıklı kent ve sağlıklı çevre hedefi ile bütünleştirmek, toplumun sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunmak. Bizim tüzüğümüzün temel amacı budur.”

“BİR MİRAS BIRAKMAK İSTİYORUZ”

VAOB olarak Van’ın her tür sorunuyla ilgili olarak çalışma içinde olacaklarını ifade eden Şahin, “Dolayısıyla bundan sonra VAOB olarak kentimizle ilgili gerek ulusal gerek uluslararası sorunlara mutlak surette değineceğiz. İyi şeylere iyi diyeceğiz, kötü şeyleri mutlaka eleştireceğiz ve kentimizle ilgili, geleceğimizle ilgili bizden sonra topluma bir miras bırakmak amacıyla bu platformu oluşturduk. Platformumuzun başarılı olacağına inanıyorum.” diye kaydetti.

ODA BAŞKANLARI KENDİLERİNİ TANITTI

Dönem Sözcüsü Şahin’in konuşması ardından toplantıya katılan tüm oda başkanları söz alarak kendilerini ve kurumlarını tanıtarak kısa birer selamlama konuşması yaptı.
Oda başkanları, VAOB olarak yürütecekleri ve tavsiye niteliği taşıyacak olan çalışmaların kamuoyuna yansıtılması yönünde basın mensuplarından duyarlılık talebinde bulundu.   
Çekilen hatıra fotoğrafı ardından toplantı sonlandırıldı. 

Haber: Adil HARMANCI