VANTUMDER, yılın turizm elçilerini belirledi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Turizm Mezunları ve Mensupları Derneği (VANTUMDER), Van turizmine katkı yapan kurum kuruluş, sivil toplum örgütü, aktivist ve şahsiyetleri belirledi. VANTUMDER, Van’ın turizmine katkı sunmuş ve önemli işle

VAN 15.01.2021 11:36:07 0
VANTUMDER, yılın turizm elçilerini belirledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Konuyla ilgili açıklama yapan VANTUMDER Başkanı Emre Koç, turizm alanında Van’a hizmet edenleri her yıl tanıtacaklarını söyledi.
Emeği geçen kişi, kurum/kuruluşları her yıl ‘Van’ın Turizm Elçisi’ olarak ilan edileceklerini belirten Koç, “Bu yılki Onursal Turizm Elçimiz, Akademisyen Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu. Van ve bölge turizmine yönelik 150’nin üzerinde bilimsel araştırma ve proje üretmiştir. Üniversitemiz bünyesinde öncelikle TOİYO’nun yapılanmasına ve sonrasında Turizm Fakültesi’nin kurulmasına öncülük etmiş ve hem lisans hem de lisansüstü düzeyde eğitim öğretim çalışmalarının başlamasına vesile olmuştur.” dedi.   
Turizm alanında çalışma yürüten, farkındalık ve turizm hareketliliği oluşturmaya çalışan kurum ve kuruluşları 5 kategoride ele alarak değerlendirmeyi uygun gördüklerini belirten Koç, şunları aktardı:
“Turistik Bir Beldemizin Tanıtımı ve Belediye Hizmetleri Kategorisinde: Edremit Belediyesi ve Belediye Başkanı İsmail Say; Van’da çekilmiş film, klip, video kategorisinde: Ses sanatçısı Rojda Şenses; Van’ın turizm değerlerinin korunması ve tanıtılması kategorisinde: Van Gölü Aktivistleri Derneği ve Dernek Başkanı Erdoğan Özel; 2020 Yılı Su Sporları kategorisinde: Van Diving Dalış Okulu Kurucusu Serkan ÖK ve 2020 Yılı Hava Sporları ve Alternatif Turizm Faaliyetleri Kategorisinde: Gökyüzü Yamaç Paraşütçüsü ve bölgemizin Tek Tandem Uçuş Pilotu olan Ömer Orhan, uygun görülmüştür.”
Koç, yönetim kurulu olarak ziyaretlerde bulunup, plaket takdiminde bulunacaklarını kaydetti.  
 Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi