VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva; “Müdürlük, önemli bir avantaj sağlayacak”

Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğünün Van’da kurulmasına ilişkin karar 17 Nisan 2019 tarihli resmi gazetede yayımlandı. Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Veteriner Sınır Kontrol Noktası

VAN 19.04.2019 15:45:08 0
VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Takva; “Müdürlük, önemli bir avantaj sağlayacak”
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Takva, ülkemize giriş ve çıkışı olacak canlı hayvan, hayvansal ürünler ile ilgili bütün iş ve işlemlerin artık Van Veteriner Sınır Noktası Müdürlüğünde yapılacağını, bu sektörde faaliyet gösteren vatandaşlarımızın başka bir sınır kapısına gitmek zorunda kalmayacaklarını söyledi. Takva, Kapıköy’de kurulacak Veteriner Sınır Kontrol Müdürlüğü'nün, aynı zamanda görev ve sorumluluğu gereği hayvansal ürünlerin kalite ve sağlık yönünden kontrollerini yaparak, insan sağlığını da koruyacağını da belirtti. 

“KAPIKÖY 24 SAAT HİZMET VERECEK DURUMA GETİRİLMELİ”

Takva, bu kararın ilimizle birlikte bölgenin ithalat ve ihracat faaliyetlerini geliştireceğini vurgulayarak, ivedi olarak Van Kapıköy Gümrük Kapısının 24 saat hizmet verecek şekilde altyapısının oluşturulması ve tam donanımlı ihtisas gümrüğü olması yönünde adımların atılması gerektiğini ifade etti.  
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğü kararının ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını dileyerek, “Başta Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli olmak üzere, Bakan Yardımcımıza, Van Milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.