Vanted Törenle Açıldı

Van'da yeni kurulan Van Teknik Elemanlar Derneği (VANTED) törenle hizmete açıldı.

VAN 10.10.2012 19:41:30 0
Vanted Törenle Açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da yeni kurulan Van Teknik Elemanlar Derneği (VANTED) törenle hizmete açıldı.

Maraş Caddesi üzerinde bulunan VANTED'in açılışı, Vali Münir Karaloğlu tarafından yapıldı. Burada kısa bir konuşma yapan Vali Karaloğlu, derneğin, kentin ihtiyaçlarının tartışılacağı, çözüm üretileceği bir sivil toplum örgütü olmasını temenni ederek, hayırlı olmasını diledi.

VANTED Başkanı Sinan Üzümcü ise, depremde hayatını kaybeden Dr. Miyazaki ile Azra bebeğin babasız kalmasından kendilerini sorumlu tuttuklarını belirterek, geleceğe daha güzel hizmetler sunma adına derneğin temellerini çadırda attıklarını söyledi. 21 Mart 2012 tarihinden itibaren derneğin alt yapısını oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Üzümcü, "Van'daki mühendis, mimar ve teknik elemanların var olan tecrübelerini birleştirmek, bölge genelinde teknik personelin sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ortam oluşturmak, meslek odalarının çalışmalarına katkı sunmak, akademik çalışmalara teknik destek sağlamak ve üniversitelerin teknik bölümlerinde okuyan öğrencilere rehberlik yapmak temel ilkelerimizdir" dedi.

Üniversitelerin teknik bölümlerinde okuyan en az 50 öğrenciye burs imkanı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Üzümcü, sloganlarını da 'Hayatı ölçülü yaşayalım ki kalitemiz artsın' olarak belirlediklerini kaydetti.

Derneğin açılışına VanTicaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Katarcıoğlu, bazı kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı. - Van