Vanspor’un geçici yönetimi belli oldu

Vanspor FK, 4. Olağanüstü Kongresini gerçekleştirdi. Kongrede geçici yönetim belirlendi.

VAN 2.08.2021 10:57:20 0
Vanspor’un geçici yönetimi belli oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanspor FK, 4. Olağanüstü Kongresini Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirdi.
Servet Yenitürk ve yönetimi, kulübün fesh edilmemesi için yeniden aday oldu. Böylece dördüncü kez yapılan kongrede geçici yönetim belirlenmiş oldu. Yeni olağanüstü kongrenin ise iki hafta sonra gerçekleştirileceği bildirildi.
 

GEÇİCİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

Servet Yenitürk başkanlığındaki yeni yönetim Abdulkadir Çetin, Oktay Ukay, Suat Akman, Fatih Akdeniz, Yavuz Kuşan, Özer Polater, İbrahim Tektaş, Cafer Kanpolat, Türkay Özbey, Mehmet Kenan Bekleyen, Osman Çiçekel, Muhammet Çiftçi, Fahri Baştürk ve Mehmet Selim Öğünmez’den oluştu.
İki hafta sonra gerçekleştirilecek olan olağanüstü kongre ile gerçek yönetim kurulu üyelerinin belirleneceği belirtildi.

SÜRECİ ANLATTI

Kongreden bir gün önce bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelen Vanspor FK Başkanı Servet Yenitürk, yeniden aday olma sürecine ilişkin olarak, şu bilgileri aktardı:
“Biz bilindiği üzere yönetimden istifa ettik. Aday olmadık. Ancak her zaman Vanspor’un destekçisiyiz. Kim aday olur ve yönetime girerse biz kendilerini destekleyeceğiz. Bu süreçte Vanspor için ciddi destekler oldu. Vanspor’a sahip çıkılması ve kulübün kapanmaması için çağrı yapan herekse teşekkür ederiz. Özellikle Burhan Kayatürk’ün desteği ve görüşmeleri çok önemlidir. Ben başta Sayın Kayatürk olmak üzere tüm herkese yine tek kalmamız durumunda Vanspor’u devam ettiremeyeceğimizi aktardım. Van’ın yanı sıra İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm herkesin desteğini istedik.” 

HANGİ İSİMLER İLE GÖRÜŞME YAPILDI

Görüşme yaptıkları isimlerle ilgili bilgiler veren Başkan Yenitürk, şunları söyledi: “Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, Dostluk Grubu Başkanı Mehmet Avcı, İkram Dinçer beyin oğlu Akın Dinçer, Kimlik Mağazası ortaklarından Nasır Çetin Vanspor’a destek olacaklarını açıkladı. Bu arkadaşlar ile bir görüşme yaptık ve olumlu bir görüşme oldu. Vanspor’un kapanmaması için nasıl bir çalışma yapabiliriz derken, kongrenin ertelenmesi konusunda bir görüşme yaptık. Bu konuyu Dernekler Masası ve Vali Bey ile görüştük. Ancak kongrenin kesinlikle ertelenemeyeceği bize iletildi. Biz de bu konuyu yeniden masaya yatırdık. Bir şekilde erteleme durumumuz olsa bile takımın ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalacağı ortaya çıktı.”

 “TAKIMLARA BELEDİYELER DESTEK VERİYOR”

TFF 2. Lig’deki tüm gruplarda yer alan takımlara belediyelerin destek verdiğini belirten Yenitürk, konuşmasını, şöyle sürdürdü: 
“Hepinizin bildiği üzere; Hem Kırımız hem de Beyaz Grupta yer alan takımların tamamı belediyeler tarafından desteklenmektedir. İsimlerinde belediye olmamasına rağmen belediyenin destekleri oluyor. Vanspor Vanlıların ve Van’ın ise belediyelerin desteklerinin olması gerekiyor. Şunu bir kez daha söylüyorum. Bir yönetim kurulacaksa burada belediyeden bir isim olmalıdır. Geçen sene Play-Off oynadığımız Sakaryaspor’a belediye 20 milyon destek verdi. İş adamları 25 milyon destek verdi. Tüm destekler ile 60 milyonluk bir bütçe ile Play-Off oynadılar. Tüm belediyeler ve şehirler bu desteği yaptı.”

“VALİ BEYDEN FEDAKÂRLIK BEKLİYORUZ”

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in destek çağrısına cevap veren Yenitürk, destek talebinde bulundu. Yenitürk, “Sayın Valimiz Vanspor’a destek olacaklarını açıkladı. Ben de bir çağrıda bulunuyorum Sayın Valimize. Biz geçici yönetim olarak 1-2 milyon TL destek olacağız. Ancak Belediyenin de bu desteği vermesi gerekmektedir. Transfer ve peşinatlar için desteğe ihtiyacımız var. Bu destek konusunda olumsuz bir yanıt aldık. Ancak Vanspor’un hazır olabilmesi ve fedakarlığın yapılması için Sayın Valimizden ve belediyeden destek bekliyoruz. Bizim talebimiz bu yöndedir.” ifadelerini kullandı.

“YENİDEN FEDAKÂRLIK YAPIYORUZ”

Taraftarlara da seslenen Yenitürk, “Bizim başkan olmak için bir senaryoya ihtiyacımız yok. Aday olsak çıkar açık bir şekilde aday olurduk. Yaşadığımız durumlardan aday olamayacağımızı daha önce açıklamıştık. Bu da maddi durumla alakalı bir durumdu. Ancak biz Vanspor’a sahip çıkmak adına yeniden bir fedakârlık yapıyoruz. Yine Vanspor’a sahip çıkıyoruz. Olağan kongre sonra yeniden yapılacak olan olağanüstü kongreye aday olmayacağım. 15 gün sonra yeniden yapılacak olan kongrede yeni bir yönetim seçilecek. Biz burada yönetimde yer alır mıyız, almaz mıyız o dönemde bakacağız.”
Haber: Adil Harmancı

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi