Vanspor’da yeni yönetim yeni umutlar

90’lı yılların sonunda Süper Lig’in efsane takımlarından birisi olan ve o günlerde ligde fırtınalar estiren Vanspor, isim değiştirmesine Belediye Vanspor ismi ile yola devam etmesine rağmen hala Van halkının zihninde ‘Vanspor’ olar

VAN 13.04.2014 16:21:10 0
Vanspor’da yeni yönetim yeni umutlar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir dönemler Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın korkulu rüyası olan Vanspor şu sıralar farklı bir heyecan, farklı bir hazırlık içerisinde. Bir zamanlar Süper Lig’in etkili takımlarından olan ve amatör ligde dağılan ardından da B.Vanspor adıyla yeniden dirilen o takım şu sıralar yine gözünü yükseklere dikmiş durumda… Şimdiye kadar yanlış transfer politikaları, emanet yönetimler ve spora duyarsız yönetimler ve yöneticiler ile yönetilen Vanspor’da Van’ın büyükşehir olması ve yeni yönetimler ile birlikte umutlar bir kez daha attı. Fırtınalı yıllardan sonra Vanlının da sahip çıkmadığı, adına ‘destek’ yemeği düzenlenen gecede 5 bin TL masraf edilip 3 bin TL toplanan ve 1 milyon’un tek takımı olarak 3’üncü ligde mücadele eden ve her Vanlı’nın “Ah Süper Lig’e çıksa” dediği o takımda Başkanlık çiçeği burnunda başkan Mahmut Pala’ya emanet. Şehrivan Gazetesi olarak yeni başkan Pala’yı ziyaret ettik ve şimdiye kadarki en ‘organizeli’ Vanspor’u kurmak için kolları sıvayan Pala ile Vanspor’u konuştuk…

YENİ VANSPOR’U ŞEHRİVAN’A ANLATTILAR…

Vanspor’un gidişatı ne durumda? Yeni sezon için çalışmalar başladı mı? Stadyum için her hangi bir çalışma var mı? Takımda yeni transferler olacak mı? Şehrivan Gazetesi olarak tüm bu soruları Belediye Vanspor Kulüp Başkanı Mahmut Pala ve Kulüp Basın Sözcüsü Naci Kaçmaz’a sorduk. İşte tüm bu sorular ve soruların cevapları: Şehrivan’a özel açıklamalarda bulunan Belediye Vanspor Kulüp Başkanı Mahmut Pala ve Basın Sözcüsü Naci Kaçmaz Belediye Vanspor yeni sezon çalışmaları ile ilgili umut verici açıklamalarda bulundu. Vanspor’un gerek ligdeki durumu gerekse de yeni sezonda yapılacak çalışmalara şimdiden başladıklarını belirten Pala ve Kaçmaz, “Gün geçtikçe iyiye gidiyoruz. Yönetime geçmemiz ile birlikte yeniden bir takım kurmayı hedefledik ve bu neticede yeni oluşturulan kadroda 17 Vanlı futbolcumuza yer verdik. Takım olarak da 3. lig takımları içerisinde en genç takım biziz” dedi.

PALA: EN GENÇ TAKIM VE VANLI FUTBOLCUYA SAHİBİZ

Yeni yönetim olarak işe başladıkları zaman 200’e yakın Vanlı futbolcuları denediklerini ve bu neticede takıma 17 Vanlı futbolcu aldıklarını belirten kulüp başkanı Pala, “Ligin en genç ve kendi ilinde en çok futbolcu barındıran takımız” dedi. Pala, “Yeni yönetim olarak başa geldiğimiz zaman takımımız Belediye Vanspor çok kötü bir durumdaydı. Ancak daha sonra olayın içine girdik ve sorunlarımızı tek tek çözüme kavuşturmaya çalıştık. İlk olarak ilimizde 200’e yakın futbolcuyu denedik ve bu futbolcuların birçoğunu takıma dâhil ettik. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde 17 Vanlı olan çocuğumuzu takıma aldık. Bu sayede 3. Lig takımları arasında hem en genç takıma hem de kendi ilinin futbolcularını en çok takımında barındıra bir takım haline geldik. Bunun neticesinde de bu çocuklarımızın oynadıkları güzel futbolla da takımımızın hedefini büyüttük ve en iyi şekilde ilerlemeye çalıştık. Bu sezon içerisinde herkesin bildiği üzere Türkiye Ziraat Kupası’nda da çok iyi yol kat ettik ve gelebileceğimiz yerin en iyisine kadar geldik. İlk devrede genç takımımız ile kazandığımız maçlar ve oynadığımız güzel futbol ile çok daha umutlandık ve emin adımlar ile ilerledik. Daha sonra ikinci devre ile birlikte bir gerileme başladı. Kötü mü oynadık kesinlikle hayır. Bir ki maç dışında tüm maçlarda iyi oynadık ancak bir eksiğimiz vardı oda forvet mevkiisin de oynayacak sağlam bir futbolcumuzun olmayışıydı. Devre arasında takımları açısında harcadıkları bütçe olsun ve yapılan transferlerde olsun diğer takımlar bizden ileride ve üstündüler. Bu yüzden de ikinci devre bir düşüş yaşadık ve maalesef ki buralara kadar geldi” sözlerine yer verdi.

DÜZENLEDİKLERİ YEMEKTE ZARARA UĞRADILAR

Belediye Vanspor olarak bir destek yemeği düzenlediklerini ancak bu yemeğe sadece 6 kişinin katıldığını belirten kulüp basın sözcüsü Kaçmaz, “Düzenlediğimiz yemekte 3 bin TL’lik bir gelir ettik. Ancak bu düzenlediğimiz yemek içinde 5 bin TL’lik bir masrafta bulunduk” dedi. Kaçmaz şu sözlere yer verdi: “Şunu çok net bir şekilde sizlere söyleyebilirim ki, Vanlılar takımlarına destek olmuyorlar ve bu doğrultuda takımın bir destek mekanizması oluşmuyor. Tüm bunların doğrultusunda da tüm yük belediyenin sırtına yükleniyor. Bakınız biz Vanspor yararına bir akşam yemeği tertip ettik ve 400’den kişi davetiye götürdük. İnanın bana bu yemeğe sadece 6 kişi katıldı. Destek amaçlı düzenlediğimiz yemekte 3 bin TL’lik bir gelir ettik ama bu yemeği düzenlemek içinde 5 bin TL’den fazla bir masraf ettik. Yani anlayacağınız insanlarımızın takıma sahip çıkmaları ve bu doğrultuda belediyenin takımıdır deyip desteklerini esirgememeleri gerekiyor. Tüm bunların yanı sıra bildiğiniz gibi yeni bir yönetim oluştu. Bu oluşan yeni yönetimde bulunana arkadaşlarımın çoğu eğitimciler. Yani öğretmenlik yapan arkadaşlarımızdırlar. Biz bu yeni yönetim ile birlikte idealist başladık. Ancak içimizde tecrübesi olan ve profesyonellik anlamda kendini kanıtlamış birçok arkadaşımız var. Bu sayede bizlerde onlarla birlikte daha profesyonel bir hal aldık. Biz böyle bir hal almaya başlamışken teknik direktörümüz takımla anlaşamadıklarını belirttiler. Ve bizlerde hocamızın takdiridir diyerek kendisi ile yollarımız ayrıldı. Daha sonrasında kendini bu konuda kanıtlamış yeni bir teknik direktör ile anlaştık.”

VANSPOR ANIL DİLAVER’LE ANLAŞTI AMA…

Devre arasında transfer için çalışmalara yaptıklarını belirten Pala, Galatasaray futbolcusu olan Anıl Dilaver ile anlaştıklarını ancak maddi sıkıntılardan dolayı anlaşamadıklarını belirtti. Pala şöyle devam etti: “Az önce belirttiğim bir konu sizlere biraz daha açmak isterim. Biz devre arasında özellikle de forvet hattı için bir çok transfer girişiminde bulunduk ve birkaç transferde yaptık. Ancak yaşadığımız sakatlıklar ve birkaç başka nedenden dolayı bu transferlerden maalesef verim alamadık. Bu transferler doğrultusunda şuan Galatasaray yani süper lige oynayan Anıl Dilaver ile de anlaştık. Anıl için fiyat konusunda çok önemli yollar kat ettik. Ancak transfere sayılı günler kala PTT 1. Lig’den Anıl’a gelen daha yüksek maliyetteki bir transfer ile Anıl’ı kaçırmış olduk. Bunun yanı sıra 2. Ve 3. Liglerde kendini kanıtlamış bir başka forvet oyuncusu ile anlaştık. Bu futbolcumuzda maça 3 gün kala antrenmanda geçirmiş olduğu sakatlık ile 11 haftalık bir sakatlık sürecinin içerisine girdi. Yani anlayacağınız forvet oyuncusu olarak büyük sıkıntılar yaşadık. Son olarak yaptığımız başka bir yine forvet oyuncusunda oyuncunun askerliği sebebiyle futbolcuyla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Forvet hattında takım olarak büyük sıkıntılar yaşadık. Son olarak Tuzla ile oynadığımız ve 4-0 gibi bir farklı skorla kazandığımız maçta ise santrfor hattında oynayan bir oyuncumuz forvette oynatmak zorunda kaldık. Oynattığımızdan pişmanda olmadık o oyuncumuz attığı iki golle gerçekten göz doldurdu.”

KAÇMAZ: 17 VANLI FUTBOLCUMUZ VAR

Takım olarak alt yapıya önem verdiklerini ve bu neticede çalışmalara yaptıklarını belirten Kaçmaz “3. Ligde bulunana takımlar arasında takımda en çok ilin futbolcularını barındıran takımız” dedi. Kaçmaz: “Takım olarak tüm bu sıkıntıları yaşadık. Ancak şimdi en çok üzerinde durduğumuz konu ise alt yapıdır. Bizler takım olarak alt yapıya çok önem veriyoruz. Ki takımımızda bulunan 17 Vanlı futbolcumuz bunun en açık göstergesidir. Bu sezon bittikten hemen sonra yine ilk yaptığımız gibi birçok oyuncu deneyeceğiz. Bu çocuklarımızı kendi tesislerimizde ağırlayacağız. Şunu da belirteyim, bu deneyeceğimiz oyuncular sadece Vanlı olanlar olmayacak. Tüm bölge de bu araştırmaları yapacağız ve oyuncu arayışı içerisinde olacağız. Tesislerimizde ağırlayacağımız bu oyuncuları son olarak bizlere, takımımıza faydası olacak olan ve takımımıza güç katacak oyuncular ile anlaşma sağlayacağız. Hazır alt yapı demişken şunları da belirtmek isterim. Biz takım olarak şuan da okullarda bulunan çocuklarımız için çalışmalar yapıyoruz. Okul takımlarını kuran okullar için halı saha ve tesisleri veriyoruz. Okullar arası gerçekleşen turnuvaları takip ediyoruz. Bunun dışında salon futbolu ve salon sporlarına da büyük önem veriyoruz. Son olarak Salon sporlarımızda bulunan 12 takımımızdan 9 birincilik elde ettik. Judocularımız bulunuyor. Judocularımızda yarıştıkları alanlarda ellerinde gelenleri yapıyor ve güzel başarılar elde ediyor. Son olarak ise bildiğiniz gibi engelli basketbol takımları var. Bu konu üzerinde özellikle çalışıyor ve gerekli yerler ile irtibat halindeyiz. İnşallah engelli basketbol takımımızı da bu şekilde geliştirip yükseklerde göreceğiz. Bu yaptığımız çalışmalar doğrultusunda bu takımları kendi bünyemize alacağız” dedi.

PALA: YENİ TRANSFERLER ÖRNEK OLACAK

Alt yapıya büyük önem verdiklerini belirten Pala ise transferlerde yapacaklarını belirtti. “Elbette transfer yapacağız ama bu yaptığımız transferlerde ince eleyip sık dokuyacağız. Yapacağımız transferler tam anlamıyla örnek transferler olacak” dedi. Pala: “Bu kadar alt yapıda bahsetmişken, biz elbette ki transfer yapmayacağız demiyoruz, transferler gerçekleştireceğiz. Ancak artık daha az transfer yapacağız. Ve yaptığımız transferlerde de ince eleyip sık dokuyacağız. Yani yaptığımız transfer hem futbolculuğuyla, hem de karakteriyle takımda bulunan oyunculara ve tüm takıma örnek olacak ve oyuncuları o şekilde yönlendirecek yani anlayacağız tam liderler vasfında olacaklar. Bizim burada değinmek istediğimiz asıl konu aslında tam olarak şudur. Gençlerimize önem vereceğiz ve onları abileri sayesinde onlara yol açacağız. Örnek olarak şuanda takımımızda bulunana 1995 doğumlu Maksut adlı futbolcumuz. Maksut bu yıl Türkiye U19 milli takım aday kadrosuna davet edildi. İşte biz bu yüzden bunları konuşuyor ve dile getiriyor takımda Maksut gibi olan daha birçok oyuncu var. Biz bu oyunculara şans vererek onlara güvenerek ve onlarında kendilerine güvenmesini sağlayarak bu şekilde yol almak istiyoruz. Konuşmamızdan itibaren sıkıntılardan bahsettik. Takımın ne durumda olduğundan bahsettik. Ancak inanın bana bir oyuncumuzun bu şekilde ilerlemesi ve milli takıma davet edilmesi bizler için en büyük mutluluktur” dedi.

“BELEDİYE VANSPOR TAKIMI HER ŞEYİYLE AİLE OLDU”

Taraftarlar ile aralarında çok güzel bir bağlarının olduğunu belirten Kaçmaz, “Yöneticilerimiz her maçları taraftarlarımız ile birlikte izliyor. Yeni takımın yanı sıra yeni tarafta grubu ile birlikte tam bir aile olduk” dedi. Kaçmaz şöyle devam etti: “Taraftarlarımız ile birlikte aramızda gerçekten güçlü ve sağlıklı bir bağ bulunmaktadır. Taraftarlarımız artık eski görünümünden uzaklaşmış ve kendini çok iyi bir şekilde yönetmesini bilen ve ortaya koyan bir taraftar gurubu haline gelmeye başlamıştır. Bu nasıl oluyor diye soracak olursanız? Biz her zaman taraftarlarımız ile bir araya geliyor. Onların sorun ve sıkıntılarını dinliyor ki aynı şekilde onlarda bizleri dinliyorlar. Bunun yanı sıra her maç yönetici arkadaşlarımızdan birkaç maçı taraftarlar ile birlikte tribünlerde izliyorlar. Taraftarlarımız artık küfür ve hakaret eden bir taraftar kitleri olmaktan çıkmış takımları için destek veren ve her anlamda takımlarının yanında olan bir grup haline geliyor. Yöneticisi, futbolcusu ve taraftarı artık kazanılan maçlarda beraber seviniyor kaybedilen maçlarda ise beraber üzülüyor. Artık takım her anlamda ve her şeyi ile bir aile olmak için çabalıyor ve inanın bana bunu da başarıyor.”

VAN’A YENİ STADYUM MU GELİYOR?

Yeni takımın yanı sıra, depremden sonra hasar alan stadyum ile ilgilide açıklamalarda bulunan Başkan Pala, “Stadımızdan çok büyük bir hasar yok. Ancak bu konuda kesinlikle hem tribünlerde hem de soyunma odalarında sıkıntılar yaşıyoruz” dedi. Sezon bittikten sonra bu konuyu da çözeceklerini belirten Pala, “Bildiğiniz gibi Türkiye’de bulunan illerde yeni stadyumların yapılması için çalışmalar başlatıldı. 5-6 yıl içerisinde bu illerde 96 tane yeni stadyum yapılacak. Ancak Van bu listede yer almıyor. Diğer birkaç ilde var olan 2-3 stadyum olmasına rağmen bir yenisi yapılıyor. 6-7 stadyum olmasına 1 ya da 2 yeni stadyum yapılıyor ancak Van’da bir stadyum olmamasına rağmen her hangi bir çalışma yapılmıyor. Peki, bizim kendi stadyumumuzun durumu nedir? Bizim stadyumumuzun çok büyük bir hasar durumu yok. Ancak hem açık tribün olsun hem de portatif tribünler olsun kapasitemiz çok az ve yeterli değil. Ki bu yüzden geçtiğimiz günlerde Diyarbakırspor maçında yaşadığımız sıkıntılar da bundan dolayı kaynaklanıyordu. Bu doğrultu da gençlik spor ile görüştük ve bu yaz için bizlere söz verdiler. Ya yeni bir stadyum yapımı olacak ya da kendi stadyumumuzun bakım ve onarımı yapılacak. Soyunma odalarımız için çalışmalar yapılacak ve soyunma odaları açılacak. Yani dediğim gibi inşallah bu yaz stadyumda yaşadığımız sıkıntıları da halledeceğiz. Sadece stadyum değil elimizde bu doğrultuda salonlar olsun diğer birçok spor branşları için birçok çalışma üzerinde duruyoruz” sözlerine yer verdi.

TEK SPONSORLUK TEKLİFİ ŞEHRİVAN GAZETESİ’NDEN…

Yeni yönetim ile birlikte genişlediklerini bunun ise spor branşlarından kaynaklandığını belirten Kaçmaz, ayrıca yeni sezon için sponsorluk çalışmalarının başladığını belirtti. Sponsorluk konusunda da takımın ciddi bir eksiklik içinde olduğunu belirten Kamaz, bu sezon içerisinde ise tek sponsorluk teklifinin Şehrivan Gazetesi’nden geldiğini belirterek bu teklifi bazı sıkıntılardan dolayı değerlendiremediklerini belirtti. Kaçmaz, “Sezon içinde sadece sizin gazeteniz olan Şehrivan’dan sponsorluk aldık ama bunu değerlendiremedik. Yeni sezon için sponsorluk çalışmalarımıza başladık” dedi. Kaçmaz şu sözlere yer verdi: “Sizlerin de takip ettiği gibi yeni yönetimimizde bir genişlik söz konusudur. Bu genişliğin sebebi ise spor branşlarımızda artışın gerçekleşmiş olmasıdır. Yönetimde görev alan arkadaşlarımız tüm bu branşların hepsiyle ilgilenip o branşlarda daha iyi yerlere gitmemiz için çalışmalar içerisindeler. Bu yüzden bir genişliğimiz söz konusudur. Ki bizler bu durumu da olumlu görüyor ve bu şekilde olması halinde daha güzel işlere ve başarılara imza atacağımızı da düşünüyoruz. Özellikle de bu yıl üzerinde durduğumuz bir su sporları konusu var. Su sporlarında da tüm çalışmaları yaptık, arkadaşlarımız araştırmaları yaptılar ancak maddiyattan dolayı yine sıkıntılar yaşadık. İnşallah önümüzdeki dönemlerde su sporları için de adımlar atmış olacağız. Bunun dışında bir de sponsorluk sorunu yaşıyoruz. Bu yüzden sponsorluk için önümüzdeki sezon için çalışmalara şimdiden başladık. Bu arada şunu da belirtmek isterim. Bu sezon için sadece sizin gazetenizden bizlere bir sponsorluk teklifi geldi. Bu konuda öncelikle bu güzel davranışınızdan dolayı sizlere teşekkür etmek istiyorum. Bu sponsorluk konusunda bizlerin hatalarında dolayı sizlere geri dönüş yapamadık. Bunun içinde yeni olduğumuzdan dolayı sizlerden özür diliyoruz. Yeni sezona gelecek olursak her türlü sponsorlukları değerlendirmek amacıyla şimdiden çalışmalarımızı başlattı.”

PALA: 1 MİLYONLUK NÜFUSUN 1 TAKIMI VAR

Büyük nüfuslu bir ile sahip olduğumuzu ancak buna rağmen futbol takımlarının çok az olduğunu belirten Pala, yeni takımlara, yeni futbolculara ve ayrıca yeni teknik adamlara ihtiyaç olduklarını söyledi. Pala: “1 milyonluk bir nüfusa sahip bir olarak çok az spor kulüplerine ve takımlara sahibiz. İlimizde 1 profesyonel olmak üzere bir de bal liginde oynayan bir takımımız bulunuyor. Biz takım olarak elbette ki üst ligleri hedefliyoruz. Ancak önceliğimiz alt yapıdaki futbolcularımız daha kaliteli bir hale getirmek ve oyuncularımızın başarısını yükseltmektedir. Biz futbolcularımızın başarısını yükselttikçe, takımımız da istediği başarıyı istediği zaman elde edebilir. Takımın galibiyeti ve başarısı oyuncularla geliyor bu yüzden önceliğimiz futbolcularımızdır. Bunun yanı sıra yeni teknik adamlarda yetiştirmemiz ve kirlenmiş bu futbolu yeni teknik adamlar ve futbolcular ile bir nebzede olsa temizlememiz gerekiyor. Şunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Futbol çok kirli bir şeydir. Futbolun bu çirkinliğini düzeltmek ve bunu temizlemek ise bizim elimizdedir. Alt yapı dedik bunun yanı sıra Van’daki tüm amatör kulüpler ile de görüşüp fikir alışverişlerinde bulunacağız. Bunun gibi daha birçok iş yapacağız. İnşallah daha iyi yerlere geleceğiz. Biz buradaki yöneticiler olarak hiçbir zaman kendi çıkarımızı düşünmüyoruz. Takım için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Takım için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Takım zora girdiği zamanlarda kendi adımıza kredi çekiyoruz. Takımımız toparlanıp güzel yerlere gelsin diye kendimizi ve çıkarımızı hiçbir zaman ön plana çıkarmıyoruz. Bizler zarar görüyoruz ama bu bizim için bir sorun değil. Biz aile olarak iyi yerlere gelmeye çalışıyoruz” dedi.