VANSPOR'A DESTEK

'Vanspor'a sahip çıkalım'

VAN 4.09.2013 12:20:36 0
VANSPOR
Tarih: 01.01.0001 00:00
İl Genel Meclisi Eylül ayı mutat toplantılarını sürdürüyor. Dün yapılan toplantıda Belediye Vanspor'un durumu tartışıldı. Toplantıda konuşan BDP'li Meclis Başkanı Öner Yiğit, İl Genel Meclisi olarak Belediye Vanspor'a her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını belirterek, başta Van Valiliği olmak üzere tüm kurum ve kuruluşları da Belediye Vanspor'a sahip çıkmaya çağırdı.
 
 
 
Haber: Oktay CANDEMİR

Meclis Başkanı Öner Yiğit´in yönettiği İl Genel Meclisi Eylül ayı mutat toplantılarının ikincisinde çeşitli imar planlarının durumu ve 3. Lig´de mücadele eden Belediye Vanspor´un durumu tartışıldı.  Konu üzerine söz alan Meclis Başkanı Öner Yiğit, Belediye Vanspor´un İl Genel Meclisi´nin alanına giren bir konu olmadığını ancak buna rağmen Vanspor´u yasal mevzuatları esas alarak destekleyeceklerini söyledi. 2013-2014 sezonunda ek bütçe çalışmalarında bütün imkanları kullanarak Belediye Vanspor´a katkıda bulunacaklarını dile getiren Yiğit, konuşmasında Belediye Vanspor´un yaşadığı zorluklara değindi.

"ALTYAPIYA
AĞIRLIK VERİLİYOR"
İl Genel Meclisi olarak 2013-2014 yılı futbol sezonunda Belediye Vanspor´un durumu hakkında bir rapor hazırladıklarını söyleyen Yiğit, " Belediye Vanspor 2013 mayıs ayında sezonun bitimiyle beraber 2013 Temmuz ayında olağan genel kurula gitmiş olup Gıyasettin Gültepe Başkanlığında yeni bir  yönetimi seçmiştir. Belediye Vanspor Temmuz ayı sonunda yeni sezonu açmıştır.
2013 sezonunda takım olarak ağırlıklı bir biçimde Van´lı gençlere yönelen takım  yeni yönetimin iş başına gelmesiyle 7 transfer gerçekleştirmiştir.
Ağustos ayında ise kampa girilmiştir. Bu dönem içinde Vanlı gençlere daha çok şans verilmiş olup alt yapı için ilçelerden futbolcular getirilmiştir.
 Bu futbolcular içerisinde başarılı olanlar Belediye Vanspor kulübüne transfer edilmiş olup 4 hoca eşliğinde altyapı çalışmaları başlamıştır." dedi.
"VANSPOR´UN
SAHASI BİLE YOK"
Yiğit, Belediye Vanspor´un yaşadığı bazı sıkıntıları ise şöyle dile getirdi : " En büyük sorunlardan biri çim sahanın olmayışıdır. Çim sahanın olmaması alt yapı faaliyetlerini olumsuz etkilemektedir. Her ne kadar İşgem ve sanayi suni sahaları kullanılıyorsa da bu yetersizdir. Belediye Vanspor 3. Lig potansiyel takımı olarak kendi sahaları ve tesislerini kullanıyor. Şehir stadyumu ise maçlarda kullanılıyor fakat tribünler yıkım kararı olduğu için kullanılamıyor. Geçici olarak portatif tribünler kullanılsa da çok yetersiz kalmaktadır. 75. Yıl Spor Sahasında da depremde çadır kent kurulduğu için şu an toprak saha halini almıştır." diye konuştu.

"VANSPOR´A SAHİP ÇIKMALIYIZ"
Yiğit konuşmasının son bölümünde de şunları dile getirdi: "Sonuç olarak ilimizde futbol çok sevilen bir spor dalı olduğu için ilgi oldukça fazladır. Belediye Vanspor, Van ilimizin tek profesyonel takımı olduğu halde çim sahaların ve diğer sahaların yetersizliğinden dolayı başta Van Valiliği olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların Belediye Vanspor´a sahip çıkmaları ve destek sunmaları gerekmektedir."