Vanspor, şeytanın bacağını kırdı!

TFF 3. Lig 2. Grup’ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor, ligin 11. haftasında kendi sahasında konuk ettiği Bergama Belediyespor’u 1 - 0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu. Kendi sahasında maç kazanmakta güçlük çeken Van Büyük?

VAN 4.11.2018 16:36:11 0
Vanspor, şeytanın bacağını kırdı!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maça Van Büyükşehir Belediyespor Salih Şenbaş, Mutlu İlengöz, Burçak Özkanca, Yakup Demir, Serdar Cansu, Uğur Karakoç (Dk. 72 Cemal Doğu), Oktay Aydın (Dk. 84 Mesut Saray), Güney Tutcuoğlu, Barış Sağır, Umut Koray Öz ve Çağrı Tekin (Dk. 59 Soner Birinci) ile çıkarken, konuk ekip Bergama Belediyespor ise sahaya Ferdi Yalçın, Samet Önger, Gökhan Şahin, Tuncer Baysal, Serhat Maden, Mehmet Tatlı, Hakan Sayar, Muhammed Şamil Günay (Dk. 46 Tufan Deniz Gelen), Uğur Erdoğan, Ozan Başyılmaz (Dk. 90 Furkan Aydın) ve Kaan Aşnaz ile çıktı.
Maça Bergama Belediyesporlu futbolcuların başlama vuruşuyla başladı.
İlk çeyrekte orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta Van Büyükşehir Belediyespor rakibi üzerinde baskı kurmaya çalıştı. İleride etkili olmaya çalışan Van Büyükşehir Belediyespor 25. dakikada aradığı golü buldu. Bu dakikada Oktay Aydın ceza sahası dışından sol ayakla düzgün ve sert bir vuruşla topu Bergama Belediyespor ağlarına takmayı başardı. 1 - 0.
Bu golden sonra Van Büyükşehir Belediyespor ikinci gol arayışına girdi.
38. dakikada, Van Büyükşehir Belediyespor etkili bir atak geliştirdi. Bu dakikada Çağrı güzel bir pasla topu rakip ceza sahası içine kadar gelen Burçak’la buluşturdu. Burçak kafayla topu ceza sahası içinde daha müsait durumdaki arkadaşı Umut Koray Öz’e aktardı. Ancak Umut son derece müsait durumda olmasına rağmen kötü bir vuruş yaparak topu auta gönderdi.
Maçın ilk devresi Van Büyükşehir Belediyespor’un 1 - 0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Van Büyükşehir Belediyespor oldu. 51. dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında Çağrı Tekin kaleyi yokladı. Ancak top kaleci Ferdi’de kaldı.
56. dakikada Bergama Belediyespor etkili geldi. Van Büyükşehir Belediyespor ceza sahası içine yapılan ortaya Tufan Deniz Gelen kafayla vurdu. Kaleci Salih uzanarak topun sahibi oldu.
Van Büyükşehir Belediyespor’un geriye çekildiği dakikalarda Bergama Belediyespor gol için yüklendi. 65. dakikada gelişen Bergama Belediyespor ani atağında Ozan Murat Başyılmaz uzaktan kaleye sert ve güzel bir şut gönderdi. Kaleci Salih aynı güzellikte topu çelmeyi başardı.
69. dakikada bu kez Van Büyükşehir Belediyespor hızlı çıktı. Bu dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Barış, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndermek istedi. Ancak Kaleci Ferdi soluna giden topa iyi uzanarak tehlikeyi önledi.
76. dakikada Bergama Belediyespor son derece tehlikeli bir atak geliştirdi. Ceza sahası içine yapılan ortada topla buluşan Kaan Aşnaz, kaleci Salih’in önde olduğunu görünce aşırtma bir vuruş yaptı. Ancak top kısa düşünce Salih gole izin vermedi.
88. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor kontra atakla çıktı. Ceza sahasının hemen önünde topla buluşan Güney, müsait durumdaki Mesut’u gördü. Ancak Mesut kötü vurunca, Van Büyükşehir Belediyespor mutlak bir golden oldu.
Maçın uzatma bölümünde de her iki takım tehlikeli pozisyonlara girmesine rağmen golü bulamayınca mücadele 1 - 0 Van Büyükşehir Belediyespor’un üstünlüğü ile tamamlandı. Van Büyükşehir Belediyespor elde ettiği galibiyetle puanını 20’ye yükseltti ve 11. haftayı 3. sırada tamamlamayı başardı. 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi