vanspor maçı olaylı bitti

3'üncü ligde kötü gidişatını sürdüren B.Vanspor evindeki Yeni Diyarbakırspor maçından da malup ayrılarak ağır yara aldı.

VAN 22.03.2014 21:48:05 0
vanspor maçı olaylı bitti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Spor Toto 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyesi Kulübü, evinde konuk ettiği Yeni Diyarbakırspor A.Ş,’ye 3-1 mağlup oldu. Son haftalardaki kötü gidişi sürdüren Vanspor bu puan kaybıyla düşme potasına bir adım daha yaklaşmış oldu. Aldığı üst üste sonuçlarla gitgide düşme bandına yaklaşan Vanspor'da kötü gidişat taraftara yansıdı. Maç sonunda gergin anlar yaşandı.

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Mustafa Aydın xx, Tamer Akbaş xx, Necati Şen Keleş xx
VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KULÜBÜ: Taner Tamince xx, Sabahattin Kara xx, Birol Yiğit xx, Mazlum Öndül xx, Maksut Taşkıran x, Emrah Tacir xx (Medeni Bingöl xx dk. 50), Murat Yıldız x, Mustafa Can Cap x (Abdulkerim Kılıç dk. 63 x), Osman Yıldırgan xx, Bilal Gücüyetmez xx, Yusuf Akbulut xx
TEKNİK DİREKTÖR: Ramazan Silin
YENİ DİYARBAKIR AŞ: Serkan Demirkol xx, Gökhan Payal x, Serdar Karaduman x, Rıdvan Sönmez xx, Emrah Kiraz xx, Atilla Erel xx, Hüseyin Demir xx, Hasan Fidan xx (Hasan İnci x, dk. 67), Ceyhun Yazar xx (Mustafa Kuru x dk. 90), Özcan Polat xx, Baran Basut xx (Uğur Parlak 72. x)
TEKNİK DİREKTÖR: Fethi Çokşeker
GOLLER: Osman Yıldırgan (dk. 20) (Van Büyükşehir Belediyesi Kulübü), Hasan Fidan (dk. 44), Emrah Kiraz (dk. 65), Özcan Polat (dk. 70) (Yeni Diyarbakırspor A.Ş)

TARAFTARLAR BİRBİRLERİNE GİRDİ!

Spor Toto 3. Lig'de oynanan Van Büyükşehir Belediyesi - Yeni Diyarbakırspor arasında oynanan maçta gerginlik yaşandı. Atatürk Şehir Stadı’nda karşı karşıya gelen Van Büyükşehir Belediyesi ile Yeni Diyarbakırspor takımları arasındaki müsabakanın sonlarına doğru rakip takım ile ev sahibi takımın taraftarları arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlikte her iki takım seyircileri bir birlerini taş yağmuruna tuttu. Taraftarları ayırmak için polis tribünlere girerek konuk takımın seyircilerini dışarı çıkarırken, ev sahibi takımın seyircilerine de müdahale etti. Yaşanan arbede esnasında ev sahibi takımın 3 taraftarı çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, bölgede bulunan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ev sahibi takım, konuk ettiği Yeni Diyarbakırspor'a 3-1 yenilirken, maç sonrası da gerginlik devam etti. Hakemler ve konuk takımın futbolcuları, polis nezaretinde soyunma odalarına götürülürken, ev sahibi takımın seyircileri stattan uzaklaştırıldı. Seyirciler stattan uzaklaştırıldıktan sonra konuk takım polis nezaretinde sahadan ayrıldı.Spor Toto 3. Lig,

KAÇMAZ: ONLARA SEYİRCİ GETİRMEYİN DEDİK...

Olaylarla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Van Büyükşehir Belediyesi Kulübü Basın Sözcüsü Naci Kaçmaz, güvenlik güçlerinin yanlı tavırları olduğunu vurgulayarak, "Bugüne kadar hiçbir polis kaskıyla, copuyla tribünlere girmedi. Burada konuk takımın yöneticilerinin de çok ciddi baskısı vardı. Sürekli polisi uyarmaları, ‘niye müdahale etmiyorsunuz’ gibi. Tribünlerden çıkartılması gereken varsa misafir takım taraftarlarıydı. Zaten burası küçük bir yer polis önlem de alabilirdi. Güvenlikçiler de eksik kaldı. O eksiklerin hepsi bir araya gelince hoş olmayan bir manzarayla karşı karşıya kaldık. 3 tane çocuğumuz şu an yaralı. Hastaneye kaldırıldı. Tabi ki bu bizim için maçtan daha önemli" dedi. Deplasmanda oynadıkları ilk maçta şeref tribündeki arkadaşlarına çok ciddi küfürlerin edildiğini iddia eden Kaçmaz, "Biz de bu olayları tahmin ederek yaklaşık 8 defa görüştük ve 'seyirci getirmeyin' dedik. Ona rağmen getirdiler. Maç esnasında 1-2 oyuncuları ortamı gerdi. Neticede hoş olmayan bir durum ortaya çıktı" şeklinde konuştu.