Vanspor, kupada tur atladı

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur eleme maçında evinde konuk ettiği Zonguldak Kömürspor’u 1-0 mağlup ederek, bir üst tura yükselirken, Zonguldak Kömürspor ise kupaya veda eden taraf oldu.

VAN 27.10.2021 15:34:33 0
Vanspor, kupada tur atladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur eleme maçında Vanspor sahasında 2. Lig Beyaz Grup temsilcisi Zonguldak Kömürspor ile karşı karşıya geldi. Vanspor, Kubilay'ın ayağından bulduğu golle kupada tur atladı. 

Vanspor Saffet İşler teknik sorumluluğunda sahaya; Onur Tekin, İlyas Ekiz, Berat Çetinkaya, Mete Yıldız, Aras Aydın, Emrah Tacir, İbrahim Bingöl, Fatih Somuncu, Kubilay Akyüz, Furkan Polat ve Hamza Küçükköylü onbiri ile çıktı.

Zonguldak Kömürspor ise Şenol Demir teknik sorumluluğunda sahaya; Yüksel Egemen Yaylı, Hakan Çevik, Ali Osman Karpanoğlu, Muhammed Ali Kol, Muhammet Çelik, Yilmaz Daler, Safa Gundak, Berat Vardal, Emre Kara, Oğuzhan Matur ve Mehmet Tuğrul Başkan onbiri ile çıktı.

Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda saat 13.00’te başlayan karşılaşmayı Metehan Alpat, Yusuf Şimşek, Nesim Karenfil ve Halil Erdoğan hakem dörtlüsü yönetiyor.

İlk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi. 

72. dakikada Vanspor 1-0 öne geçti. Güney’in ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Kubilay, fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Maç, Vanspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Vanspor Ziraat Türkiye Kupası’nda bir üst tura yükselirken, Zonguldak Komürspor ise kupaya veda etti.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş- Salih Deniz