Vanspor- İnegölspor maçının detayları…

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, ligin on sekizinci hafta maçında sahasında İnegölspor'u 3-1 mağlup ederek, kötü gidişata son verdi. Kırmızı siyahlı takım aldığı galibiyetle puanını 29'a taşıdı ve grupta

VAN 20.12.2021 10:47:23 0
Vanspor- İnegölspor maçının detayları…
Tarih: 01.01.0001 00:00

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, sahasında İnegölspor'u 3-1 yenmeyi başardı. Vanspor'un iki golü Hamza Küçükköylü'den gelirken, diğer golü ise Furkan Polat kaydetti.

Vanspor Turgay Karatekin sorumluluğunda sahaya; Aydın Bağ, Mete Yıldız, Emrah Tacir, Fatih Somuncu, Hamza Küçükköylü, Furkan Polat, İlyas Ekiz, İsmet Kavuştu, Oktay Aydın, Sedat Komi ve Barış Gök ilk onbiri ile çıktı.

İnegölspor ise sahaya Gökhan Siverek, İbrahim  Sürgülü, Hakkı Şimşek, Bahadır Taşdelen, Emir Özsoy, Serkan Sözmen, Samet Cantürk, Selimcan Temel, Aykut Uluç, Ömer Faruk Ermeç ve Enes Ata ilk onbiri ile çıktı.

Önceki maçlara oranla taraftarların daha az olduğu görüldü.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Maça ev sahibi ekip başladı.

İlk dakikalarda iki takım da kontrollü oynadı.

Maçın ilk tehlikeli atağı 11. Dakikada Vanspor'dan geldi. Hamza ceza sahası içinde pasını verdi, Emrah kötü vurdu.

14. Dakikada gelişen konuk takım atağı, savunmanın dikkati ile önlendi.

21. Dakkada konuk takım atağında Emir ceza sahası dışında kötü vurdu, top auta gitti.

23. Dakikada Vanspor önemli bir ataktan yararlanamadı. Soldan Barış ortaladı, Emrah topu aldı, sağ kanattan yerden Fatih'i gördü, bu oyuncunun vuruşunda savunmaya çarpan top oyun alanına döndü.

24. Dakikada konuk takım atağında Ömer yerde kaldı, hakem devam dedi.

26. Dakikada İnegölspor önemli bir ataktan yararlanamadı. Bahadır ceza sahası içine girdi, pasını verdi, Enes sert ve düzgün vurdu, ama top az farkla dışarı gitti. Hakem öncesinde ofsayt düdüğü çaldı.

32. Dakikada Vanspor Barış Gök ile soldan atağakalktı. Barış ceza sahası içine ortaladı, Sedat penaltı noktasından kafa ile dokundu, ama top az farkla dışarı gitti.

36. Dakikada İnegölspor atağında Bahadır ceza sahası dışında sert vurdu, kaleci Aydın son anda golü önledi.

41. Dakikada Vanspor atağında Oktay kaleyi düşündü, ama kaleci için kolay bir şut oldu.

44. Dakikada Vanspor'dan Sedat Komi ve Inegölspor'dan Ömer Faruk sarı kart gördü.

Hakem ilk yarının bitimi için 6 dakika uzatma gösterdi.

İkinci uzatma dakikasında İnegölspor net bir gol kaçırdı. Hakkı ceza sahası dışında sert ve düzgün vurdu, ama top az farkla dışarı gitti.

Maçta başka pozisyon olmadı ve iki takım da soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

İKİNCİ YARI GOLLÜ GEÇTİ

Maçın ikinci yarısına konuk takım başladı.

47. Dakikada İnegölspor sol kanattan kalyan Bahadır ile atak geliştirdi. Bahadır çalımlarla ceza sahası içine girdi, tam vuruşunu yapacakken, Mete golü önledi.

51. Dakikada Vanspor Hamza ile öne geçti. Kazanılan serbest uruşu Fatih kullandı. Mete topa dokunarak uzak kale direğine yolladı, Hamza ayakiçi ile dokundu ve takımını öne geçirdi:1-0

55. Dakikada İnegölspor Serkan ile serbest vuruş kullandı. Top üstten adeta direği yalayarak ve üst filelere çarparak auta gitti.

56. Dakikada ev sahibi takımdan İlyas yerini Kerem'e bıraktı.

58. Dakikada Vanspor Hamza ile ikinci golü buldu. İnegölspor'un kullandığı kornerin hemen ardından, Hamza, kalecinin ceza sahası dışında olduğunu gördüğü için kendi yarı sahasından yaklaşık 65 metre uzaklıktan şutunu çekti ve skoru 2-0 yaptı.

64. Dakikada İnegölspor golü buldu. Enes ceza sahası içinde vuruşunu yaptı, kaleciden dönen topu tamamladı ve farkıbire indiren golü kaydetti:2-1

 71. Dakikada konuk takımdan Selimcan yerini Mustafa'ya, Ömer Faruk ise Gülhan'a bıraktı.

75. Dakikada Vanspor Furkan Polat ile skoru 3-1  yaptı. Furkan uzaktan sert ve düzgün vurdu, üst direğe çarpan top filelere gitti.

76. Dakikada Vanspor'da Furkan alkışlarla yerini Selim'e bırakırken, Sedat ise yerini Kubilay'a bıraktı.

84. Dakikada konuk takımdan Emir yerini Furkan'a bırakırken, Enes'in yerine Bünyamin oyuna dahil oldu.

88. Dakikada Vanspor'da, Emrah ve Hamza oyundan alındı, Furkan İnce ve Baran oyuna dahil oldu. Taraftarlar, Hamza'ya büyük sevgi gösterisinde bulundu.

89. Dakikada Vanspor Baran ile yüzde yüzlük bir golden yararlanamadı. Fatih'in pası ile kaleci ile karşı karşıya kalan Baran sağ çaprazdan vurdu, top direğin yanından auta gitti.

Hakem maçın bitimi için 6 dakika uzatma gösterdi.

İlk uzatma dakikasında Furkan İnce sarı kart gördü.

Dördüncü uzatma dakikasında İnegölspor atağında İbrahim ceza sahası içinde kafa ile dokundu, top direğe çarparak oyun alanına döndü.

Maçta başka pozisyon ve gol olmadı ve Vanspor rakibini 3-1 mağlup ederek, puanını 29 yaptı ve grupta onuncu sırada yer aldı.

Kırmızı siyahlı ekip ilk devrenin son maçını haftaya deplasmanda Niğde Anadolu FK ile oynayacak.

Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş