Vanspor, galibiyet serisini sürdürüyor

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, ikinci devredeki çıkışını sürdürüyor. Kırmızı- Siyahlılar son oynadığı Kahramanmaraşspor maçından da galibiyetle ayrılarak, galibiyet serisini sürdürdü.

VAN 25.02.2022 11:03:39 0
Vanspor, galibiyet serisini sürdürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

İkinci devreye 3-1'lik Adıyaman mağlubiyetiyle başlayan Vanspor, ardından oynadığı 6 maçlık periyotta 5 galibiyet, 1 beraberlik alarak çıkış yakaladı.

Son oynadığı 5 maçtan da galibiyetle ayrılarak 15 puan toplayan Van temsilcisi, play-off potasındaki yerini korudu. Kırmızı- Siyahlılar Çarşamba günü sahasında konuk ettiği Maraş temsilcisini zorda olsa 1-0 mağlup ederek, çıkışını devam ettirdi.

İkinci devrede üst üste aldığı galibiyetlerle puanını 48'e çıkaran ve 5 beşinci sıraya yükselen Van temsilcisi, ikinci devrede yediği az gollerle de dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

İkinci devrede üstlük golü bulduktan sonra rakip kalede her ne kadar istediği şekilde pozisyon üretemeyen Vanspor, bu maçlardan galibiyetle ayrılmasını bildi.

VANSPOR, ZORLU MAÇLARA ÇIKACAK

Erhan Altın teknik sorumluluğunda rakiplerine gözdağı vermeye başlayan Van temsilcisi, önümüzdeki süreçte zorlu maçlara çıkacak. Rakiplerin birbiriyle mücadele ettiği haftada Maraş'ı konuk eden Van temsilcisi, zorlu mücadeleyi kazanarak hanesine altın değerinde 3 puanı daha yazdırmayı başardı.

Kahramanmaraşspor karşısında pozisyon üretmekte zorlanan Van temsilcisi, zaman zaman kalesinde ise tehlikeli pozisyonlar verdi. Defansta Uğur Adem Gezer ve İsmet Kavuştu rakip forvetlere fırsat vermezken, kaleci Onur ise son haftalarda performansını yükselterek, kalesini gole kapattı.

Kırmızı- Siyahlılar ligde oynadığı 26 maçlık periyotta 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet alırken, attığı 38 gole karşılık, kalesinde 32 gol gördü.

Van temsilcisi ikinci devrenin ilk maçında deplasmanda Adıyaman FK'ya 3-1 mağlup olmuştu. Bu mağlubiyetin ardından Teknik Direktör Turgay Karatekin görevinden istifa etmişti.

Karatekin'in istifasının ardından, başarılı teknik direktör Erhan Altın ve ekibiyle anlaşan Van temsilcisi, sahasında konuk ettiği Ergene Velimeşe'yi 3-1 mağlup etmeyi başardı.

Bir sonraki hafta deplasmanda lider Sakaryaspor ile 1-1 berabere kalan Vanspor, sahasında konuk ettiği Afjet Afyonspor'u ise 2-1'le geçmeyi başardı.

Sahasında Turgutluspor'u da 1-0'la geçen Van temsilcisi, bir sonraki haftada zorlu deplasmanda Serik Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek, hanesine önemli 3 puan yazdırmıştı.

Ligin 27. Haftasında sahasında Kahramanmaraşspor ile karşılayan Vanspor, bu maçtan da galibiyetle ayrılarak, ikinci devrede oynadığı maçlarda 1 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 5 galibiyet almasını bildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz