Vanspor FK Kongresinde Hüsran! Kulüp Kapanıyor Mu?

Bugün Van TSO’da gerçekleşen Vanspor olağanüstü kongresi, çoğunluk sağlanamadığı için, bir hafta sonraya ertelendi. Haftaya yapılacak kongrede de adayların çıkmaması halinde, Vanspor Futbol Kulübü Derneği feshedilecek.

VAN 25.07.2021 17:17:20 0
Vanspor FK Kongresinde Hüsran! Kulüp Kapanıyor Mu?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanspor FK Kongresinde Hüsran! Kulüp Kapanıyor Mu?


Geçtiğimiz haftalar da Vanspor Başkanı Servet Yenitürk’ün istifası üzerine kulüp, bugün olağan üstü kongreye gitti.  Genel kurul toplantısına yeterli delegenin toplanamamasından ve başkan adayının olmamasından dolayı genel kurul yapılamadı.


VANSPOR’A KAYYUM ATANACAK MI?
Silahtaroğlu Vanspor Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Üyelerinin istifa etmesi sebebiyle denetim kurulu tarafından 4721 Sayılı Türk Medeni Kanun’un 84. Maddesi gereğince Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yaptı. Mevcut Başkan Servet Yenitürk’ün istifa etmesi ile birlikte Vanspor Futbol Kulübüne kayyum atanacağı söylenilmişti. Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul toplantısı yeterli sayıda delegenin toplanamamasından dolayı toplantı bir hafta sonrasına ertelendi. Konu ile ilgili açıklama yapan Denetim Kurulu Başkanı Özer Polater, Vanspor Futbol Kulübünün gelecek hafta yapılacak toplantıda yeteri sayıda delegenin katılmaması ve başkan adayının çıkmaması durumunda Vanspor Futbol Kulübünün feshedileceğini söyledi. 

Sosyal medya üzerinden yanlış söylemlerinin düzeltilmesi gerektiğine değinen Başkan Polater, “Yanlışlar üzerinden kimse ısrarcı olmasın, kurum müdürümüzün bahsettiği gibi 84. Maddeye göre karar aldık, biz bu kararı almasaydık, sulh hâkimliğine ataması ve atama neticesinde verilecek karar, belki bizim vereceğimiz karardan bir ay sonra yapılacaktı. Bu süreç içerisinde transferlerde lig de başlamış olacaktı, sıkıntı yaşanacaktı. Bu inisiyatifi alarak bu kararı aldık.” Dedi. 

“KULÜP FESHEDİLECEK”
1 Ağustos’ta gerçekleştirilecek toplantıdan sonraki sürecin önemine vurgu yapan Polater, “Yanlış bilinen doğru şu, kayyım meselesine açıklık getirmek istiyorum, 84. Maddeyi herkes bilir ama akabinde 87. Madde devreye girecektir. 2 kongre üst üste başkan seçimi gerçekleştirilemezse biz sulh hâkimliğine gidecek yolu kestik. Yönetim kurulu olarak bu kararı biz verdik. Önümüzdeki kongrede aday olmazsa hiçbir şekilde Kayyum ataması veya başka birine devredilmesi söz konusu değil önümüzdeki kongreden sonra aday olmazsa kulüp feshedilecektir.” Şeklinde konuştu.

“VAN SAHİPSİZ”
Van’a sahip çıkanlara kimsenin sahip çıkmadığını ifadelerine ekleyen Polater, “3 yıldır bu takım bir şekilde yönetiliyor. Bu yönetilen süreç içerisinde de başarılar elde edildi ama kimi konuşturursanız, herkes bundan yakınıyor; ‘Van sahipsiz’ biz de aynı şeyden yakınıyoruz ama Van'a sahip çıkana da biz sahip çıkmıyoruz. Maalesef biz bunu gördük, önceki kongrede mevcut yönetim aday olmayacağını açıklamasından sonra herkes bu sürecin nasıl yürüyeceğini biliyor gelip üye olup Vanspor talip olacakları yere ikinci kongrede aday olmalarının bile önünü kestiler. Bazı basın açıklamaları ile tekrar toparlanan bir yönetimin o basın açıklaması ile el birliği ile yok ettiler. Herkese soruyorum, Van'ın sahibi mi yok Van’a sahip çıkanların sahibi mi yok. Biz nereye gideceğiz bilmiyorum yazık günah değil mi?” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Vangölü Tv