Vanspor'a, sahasında seyircisiz oynama cezası...

Geçtiğimiz hafta Van'da oynanan Bayburt Özel İdarespor mücadelesinde, taraftarların çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na sevk edilen Vanspor Futbol Kulübü, 1 resmi müsabakayı kendi sahasında s

VAN 11.03.2022 11:11:18 0
Vanspor'a, sahasında seyircisiz oynama cezası...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanspor, Bayburt Özel İdarespor maçında çirkin ve kötü tezahürat, nedeniyle PFDK'ya sevk edilmişti. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun aldığı karar gereği Vanspor'a 3 bin TL para ve 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 10.03.2022 tarih ve 49 sayılı toplantısında almış olduğu karar açıklandı. Yapılan toplantı sonrası Vanspor'a 3 bin TL para ve 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası karara bağlandı.

VANSPOR, ÇORUM MAÇINA SEYİRCİSİNDEN YOKSUN ÇIKACAK

TFF tarafından yapılan açıklamada, "Silahtaroğlu Vanspor FK'nın, 05.03.2022 tarihinde oynanan Silahtaroğlu Vanspor Fk-An Zentrum Bayburt Özel İdarespor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 5. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 3.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına" ifadelerine yer verdi.

VANSPOR'UN GRUBUNDA 4 TAKIM CEZA ALDI

Öte yandan 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Somaspor, Sivas Belediyespor, Adıyaman FK ve Sakaryaspor da çeşitli cezalar aldılar.

Vanspor'un grubundaki diğer takımların da ceza aldığını açıklayan TFF, "Somaspor Kulübünün, 04.03.2022 tarihinde oynanan Somaspor-Sivas Belediyespor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı ve bu eylemin aynı sezon içinde ilk kez gerçekleştirilmesi nedeniyle 8.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Somaspor Kulübü idarecisi Fatih Kaya'nın, müsabaka hakemlerine yönelik hakaretleri nedeniyle 75 gün hak mahrumiyeti ve 13.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Somaspor Kulübü antrenörü Mahir Çeneli'nin, müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 3.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Sivas Belediyespor Kulübü sporcusu Furkan Sağman'ın, 04.03.2022 tarihinde oynanan Somaspor-Sivas Belediyespor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle 3 resmi müsabakadan men ve 3.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Sivas Belediyespor Kulübü sporcusu Alpay Koçaklı'nın, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti ve çift sarı kart görmesi nedeniyle yer almaması gereken müsabaka dışında ayrıca 3 resmi müsabakadan men ve 3.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına,  Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş.'nin; 05.03.2022 tarihinde oynanan Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş.-Ergene Velimeşespor TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 6. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 6.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. sporcusu Cengizhan Akgün'ün, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 3.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, aynı müsabakada Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. sporcusu Emin Altunay'ın, cezalı olmasına rağmen akredite alanda yer almasından dolayı 5.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına, Sakaryaspor A.Ş.'nin, 04.03.2022 tarihinde oynanan Niğde Anadolu Fk-Sakaryaspor A.Ş. TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 2.850.-TL para cezası ile cezalandırılmasına" ifadelerine yer verdi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz