Vanspor, 13 hafta sonra play-off potasında…

2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Vanspor, Cumartesi günü deplasmanda karşılaştığı Antalya temsilcisi Serik Belediyespor'u 2-1 mağlup etmişti. Kırmızı- Siyahlılar bu galibiyetle birlikte 13 hafta sonra play-off potasına yükselme

VAN 22.02.2022 10:40:23 0
Vanspor, 13 hafta sonra play-off potasında…
Tarih: 01.01.0001 00:00

İlk devrede 8. Haftadan itibaren düşüşe geçen ve önemli puan kayıpları yaşayan Vanspor, ilk devreyi 32 puanla sekizinci sırada tamamlamıştı. İlk devrede oynadığı 19 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 5 mağlubiyet alan Vanspor, rakip filelere attığı 27 gole karşılık kalesinde 25 gol gördü.

Ligin ilk devresinde önemli puanlar kaybeden ve birçok olumsuzlukla karşı karşıya kalan Van temsilcisi, ikinci devreye hızlı bir giriş yaptı. Devre arası transfer döneminde 10 futbolcu gönderip, 10 yeni futbolcuyu kadrosuna katan Vanspor, ikinci devrede ortaya koyduğu performansla rakiplerine gözdağı vermeye devam ediyor.

İkinci devrede oynadığı 6 maçlık periyotta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Vanspor, Cumartesi günü deplasmanda Serik Belediyespor'u da 2-1 mağlup ederek, 13 hafta sonra kendisini play-off potasının içerisine atmayı başardı.

Serik Belediyespor karşısında önemli bir performans ortaya koyan Vanspor, haftayı 3 puanla kapatarak, çıkışını sürdürdü.

Ligin ikinci devresinde önemli bir çıkış yakalayan ve üst üste dördüncü galibiyetini alan Vanspor, bu çıkışını sürdürmek istiyor. Ligde oynadığı 25 maçlık periyotta 13 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan Vanspor, rakip filelere gönderdiği 37 gole karşılık, kalesinde 32 gol gördü.

Topladığı 45 puanla beşinci sıraya yükselen Vanspor, önümüzdeki haftalarda önemli ve zorlu maçlara çıkacak. Erhan Altın yönetiminde önemli bir çıkış yapan ve rakiplerine gözdağı veren Kırmızı- Siyahlılar, Çarşamba günü sahasında Kahramanmaraşspor'u konuk edecek.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz