VANOTED yönetiminden, Rektör Şevli’ye ziyaret…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Başkanı Yunus Yüksel ve Yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul etti.

VAN 27.05.2021 18:13:41 0
VANOTED yönetiminden, Rektör Şevli’ye ziyaret…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van’daki turizm sektörünün canlandırılmasına yönelik yapılabilecek ortak çalışmaların konuşulduğu ziyarette Rektör Şevli, “Van; doğası, coğrafyası, tarihi mekânları, kültürel çeşitliliği ve gastronomisiyle her zaman ilgi çekici bir şehir olmuştur. Özellikle Astronot Kate Rubins’in uzaydan çektiği fotoğrafın ardından zaten popüler olan Van Gölü, tüm dünyada daha fazla merak uyandırdı ve konuşulmaya başlandı. Van şehri, içinde barındırdığı bütün bu güzellikleri sayesinde daha çok yerli ve yabancı turist çekme potansiyeline sahip” ifadelerini kullandı.
 REKTÖR ŞEVLİ, GASTRONOMİ BÖLÜMÜ’NÜN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
 Rektör Şevli konuşmasının devamında, “önümüzdeki yıl, Üniversitemiz Turizm Fakültesi bünyesinde açılacak olan Gastronomi Bölümünden mezun olacak öğrencilerimiz, Van ve bölge mutfağı yemeklerini pişirmeyi daha profesyonel bir şekilde öğrenerek Van turizmine ciddi katkılar sunmaya başlayacaklar. Gastronomi Bölümümüzün, Van’da bulunan otellerin ve restoranların profesyonel aşçı ihtiyacını da karşılayabileceğini düşünüyorum” dedi.
 Turizm sektörünün pandemi koşulları nedeniyle sıkıntılar yaşadığını ancak bu sıkıntıların üstesinden el birliğiyle gelineceğini ifade eden Rektör Şevli, sözlerini VANOTED Başkanı Yunus Yüksel’e ve Yönetim Kurulu Üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek tamamladı.
 VANOTED Başkanı Yunus Yüksel ise, Van’daki turizm sektörünün canlanması için tüm kurum ve kuruluşların ortak çalışmalar yapmaları gerektiğini belirterek, kendilerini kabul ettikleri için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’ye, Van’daki tüm otelciler ve turizmciler adına şükranlarını ilettiğini ifade etti.
 Rektör Şevli’yi ziyarette, VANOTED Başkanı Yüksel’e Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Şevli, Abdullah Tunçdemir, Zeki Özköseoğlu, Oktay Aksoy ve Fariz Gül eşlik ettiler.Van