VANOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel; 'Van cazip kent, iyi tanıtımlar yapmamız lazım'

Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, Van'ın bir çok yönüyle İranlı turistler için cazip olduğunu belirterek, kente daha fazla İranlı çekmek için iyi bir tanıtımın şart olduğunu söy

VAN 7.02.2022 11:11:21 0
VANOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel; 'Van cazip kent, iyi tanıtımlar yapmamız lazım'
Tarih: 01.01.0001 00:00

İran'ın 90 milyona yaklaşan nüfusunun olduğunu, bu potansiyeli değerlendirmek gerektiğini dile getiren Yüksel; "Pandemi sürecinde sınır kapılarının kapalı olmasından kaynaklı Van’a turist akışı gerçekleşmedi. Ancak sınır kapılarının tekrar açılıp hizmet vermesi ile beraber Van’a en fazla turist yine İran'dan geldi. İranlılar için Van cazip bir kent. Bizim de bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Mesela turist sayısını daha fazla nasıl arttırabiliriz konusunu konuşmamız lazım. Çok iyi tanıtımlar yapmamız lazım. Bunun yanı sıra turistleri misafirperver bir şekilde karşılayıp, aynı şekilde uğurlamayı sürdürmeliyiz. Bunları yaparsak daha fazla turist geleceğine inanıyorum. Çok turistin gelmesi de Van ekonomisine, ülkemiz ekonomisine büyük katkı demek olur. Daha önce de söylemiştim, yine söylüyorum; Van’ın can damarı turizm, turizmde de İran” diye konuştu.

"VAN, ÖNEMLİ AVANTAJLAR SAĞLIYOR"

Pandemi tedbirleri kapsamında 19 ay kadar gümrük kapılarının kapalı kaldığını ve kente turist akışı olmadığını söyleyen Yüksel, kapıların açılması ile birlikte kente en fazla ilgi gösteren turistlerin de yine İranlılar olduğunu vurguladı. Van'ın İranlılar için avantajlarına da değinen Yüksel, bunların başında da yakınlık ve fiyatlar konusu geldiğine dikkat çekti. VANOTED Başkanı Yunus Yüksel: “Bilindiği gibi İran’ın Van’a yakın olması nedeniyle çok fazla sayıda İranlı turist Van’a geliyor. Örf- adetlerimiz birbirine çok benziyor. Bundan dolayı, buraya geldiklerinde kendilerini çok rahat hissediyorlar. Yine konaklama tesislerimizin çok uygun fiyatlara hizmet vermesi onları cezbediyor. Alışverişlerinde İstanbul’da alamayacağı ürünleri burada daha uyguna alabiliyor. Benzeri nedenlerle Van, İranlılar için büyük bir avantaj sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

"TANITIM VE MİSAFİRPERVERLİK ÇOK ÖNEMLİ"

Van’ın sahip olduğu en önemli turizm pazarının İran pazarı olduğuna dikkat çeken Yüksel, bu potansiyeli arttırmanın mümkün olabileceğini söyledi. Van'ın turizm potansiyelinin yüksek olduğunu ve iyi tanıtımlarla kente daha çok turist çekilebilmesinin mümkün olduğunu kaydeden VANOTED Başkanı Yüksel, bunun yanı sıra misafirperverlik konusunun da turizmde büyük anlam ifade ettiğini vurguladı.
Yuksel; “Halihazırda ve en büyük turizm pazarımız İran'dır. İlimize en çok turistin geldiği ülke İran'dır. İranlılara ne kadar iyi davranırsak, ne kadar misafirperver olursak, o kadar çok ilimize geleceklerdir. Yani bir gelen belki gittiğinde 10 kişinin gelmesine vesile olacaktır. Bu durumun da Van'a, Van turizmine çok faydası olacaktır. Van halkı gerçekten misafirperverdir. Yabancı biri geldiğinde, otellerde yer olmadığı zaman evinde misafir edecek kadar iyi niyetlidir. Bu nedenle Van halkına ve esnafına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Özel Haber: Mehmet Selim KURT