VANOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel: “Bu yıl, çok verimli bir turizm yılı olacak”

Van Otelciler ve Turizmciler Derneği (VANOTED) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, yeni yıl, nevruz, shopping fest dönemlerinde olduğunu gibi Ramazan Bayramı döneminde de Van'ın çok sayıda İranlı turisti ağırladığını söyledi. K

VAN 14.05.2022 11:13:12 0
VANOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel: “Bu yıl, çok verimli bir turizm yılı olacak”
Tarih: 01.01.0001 00:00

'HEM YAKIN, HEM UCUZ'

Diğer şehirlere göre Van'ın İran'a hem yakın olması hem de konaklama sektörünün bir çok ile göre daha uygun fiyata hizmet vermesi İranlı turistleri cezbederken, sahip olduğu coğrafik yapısı, kültürel zenginliği, serin havası, Van Gölü faktörü gibi etkenler de yine turistleri kente çeken değerler arasında yer alıyor.
VANOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel, geçmiş dönemlerde akraba ziyaretleri dışında sağlık turizmi için de Van’a gelen Iraklıların, bu yıl ise bunların yanı sıra daha çok tatil yapmak için de Van’ı tercih edeceklerine inandığını söyledi.
 

“NE KADAR ÇALIŞIRSAK O KADAR ÇOK TURİST GETİRİRİZ”

VANOTED Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Yüksel, bu yılın çok verimli bir turizm yılı olacağına inandığını vurguladı.
Yüksel: “Bu yaz geçen dönemlere göre çok daha fazla turistin geleceğini umuyorum. Turizm sezonu Nisan ayı gibi başladı ama Van'ın turizm sezonu çok daha erken başladı diyebiliriz. Yani İranlıların yeni yıla Van’da merhaba demek için gelmesi ile turizm sezonuna start vermiş olduk. Van için 12 ay boyunca turizm sezonu var diyebiliriz. Yeni yıl, nevruz, shopping fest ve ardından Ramazan Bayramı süreçleri Van turizmi açısından verimli geçti. Bayram tatili sürecinde de çok sayıda İranlı turist geldi. Söz konusu İranlı turistler bayram sonrası ülkelerine döndü ancak Van’da kaldıkları tatil süresince konaklama merkezlerinin yanı sıra birçok esnaf grubuna faydaları dokundu. Bu yıl Iraklı turistler de, havaların ısınmaya başlamasıyla Van’a erken gelmeye başladı. Bu aydan sonra Iraklı turistler bakımından daha fazla bir yoğunluğun yaşanmasını bekliyoruz. Bu yıl Iraklı turistler, serin havasından dolayı Van'ı tercih edecekler. Turizmciler olarak ne kadar çok çalışırsak o kadar daha çok fazla turist getirebiliriz. Sonuç olarak bu yıl turizm sezonundan umutluyuz. Turizm açısından güzel bir sene geçireceğimize inanıyorum” diye konuştu.